27 / 04 / 2024

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Bakanlık hizmet binasının kira bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddesi gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1- Bakanlığınızca Bayraktar inşaat'tan 2013 yılında kiralanan hizmet binanızın 2021 yılı kira bedeli ne kadardır?

2- Bakanlığınız, kiralamanın gerçekleştiği 2013 yılından günümüze toplam ne kadar kira bedeli ödemiştir?

3- Bakanlık Hizmet Binanız için kaç yıllık kiralama sözleşmesi yapılmıştır?

4- Bakanlık Hizmet Binanızın yıllık kira artışı ne kadardır?

5- Bakanlığınızın kira bedelinin yüksek olduğu gerekçesiyle taşınma kararı alındığı doğru mudur?

6- 33 kattan oluşan 37 bin 489 metrekarelik kapalı alana sahip binanın kaç katı kullanım  dışıdır? Binada kullanılmayan kaç kat ve kaç oda mevcuttur?

7- Sayın Fatma Şahin'in görevde bulunduğu 2013 yılında, “Bakanlığımızın kendi hizmet binası yapımı için projelendirme aşaması tamamlanmış olup ruhsat ve bina yapım süreci devam etmekte" açıklamasında bulunmuştur. Bu açıklama doğrultusunda, yeni hizmet binanızın yapımına başlanılmış mıdır? Başlanıldıysa, 2013 yılında ruhsat ve bina yapım süreci devam eden proje kaç yılda tamamlanacaktır? Yeni bina yapımı için Bakanlığınız bütçesinden ne kadar kaynak aktarılmıştır? Başlanılmadıysa, Bakanlığınız bütçesinden astronomik ücretlerle kira ödemesine kaç yıl daha devam edilecektir? 


Geri Dön