29 / 03 / 2024

Fikret İnan: Ferrari'm Metin Şentürk'e feda olsun

Fikret İnan: Ferrari'm Metin Şentürk'e feda olsun

Dünya rekoru denemesi için kimsenin destek vermediği Metin Şentürk'e engellilere yardımlarıyla bilinen işadamı Fikret İnan'ın el uzattığı ortaya çıktı



Fikret İnan, dostlarından bile sakındığı 650 bin TL'lik Ferrari'sini Şentürk'e verdi

Görme engelli bir İngiliz'in otomobille yaptığı hız rekorunu geçmek için kolları sıvayan Metin Şentürk, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hiç durmadan çalışıyor. Şentürk'e bu hayalini gerçekleştirmesinde ise en büyük desteği Fiyapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın verdiği ortaya çıktı. Türkiye'de ilk engelli kolejinin kurucusu olan Fikret İnan kendi kullandığı 650 bin TL değerindeki Ferrari F430 marka otomobili rekor denemesi için Şentürk'e verdi. Şentürk'e telefon açıp "Benim arabam sana feda olsun, yeterki senin hayalin gerçek olsun" diyen İnan aracının 300 km hız yapıp yapmadığını öğrenmek için ise uygun bir ortam bulup denedi ve ibreyi 270'e kadar çıkarttı. Şentürk'ün "Ama bu arabanın değeri 300 bin Euro. Denemelerim sırasında parçalanırsa direksiyonda görme engelli bir sürücü olduğu için sigortadan bedelini alamazsın bunu bil" sözüne de aldırış etmeyen İnan otomobilini şarkıcıya gönderdi.

"Kör adama var, bize yok"

Eğitim Her Engeli Aşar kampanyasına yardımlarıyla tanınan Fikret İnan'a, Metin Şentürk'e Ferrari'sini nasıl verdiğini sorduk. İşte yanıtı: "Metin ile Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde tanışmıştık. Çok sıcak kanlı, akıllı bir insan. Sonra beni yemeğe davet etti ve hayalinden bahsetti. Normalde ben arabamı kimselere vermem. Düşünün kahyaya bile vermem. Metin'in bu işi yapabileceğine dair enerjiyi almış olmam beni yöneltti. O aracı alalı 8 ay oldu. Otomobil konusunda çok hassasım, bir çizik ya da ufak bir parçasında sorun olunca bile hemen değiştiririm. Şu an Metin'deki Ferrari'de bir çizik bile yoktur. Hatta benim bu titizliğimi bilen arkadaşlarım 'Kör adama veriyorsun bize niye vermiyorsun' gibi sözler söylüyor. Bu konuda çok katıyımdır. Ama Metin için Ferrari'min bir önemi yok, canı sağolsun, rekorunu kırsın yeter."

"FİKRET DE BENİM GİBİ KÖR VE DELİ"

Metin Şentürk, "Fikret arabasına çok düşkündür, onun arabasına elleyemezsin bile. Ama bana verdi. Bence o da benim gibi kör ve deli. İki kör ve deli bir araya geldik. İkimiz de benim başaracağıma inanıyoruz. Büyük bir heyecanla rekora hazırlanıyorum" dedi.
Vatan

İlgili haber

Fikret İnan'dan Metin Şentürk'e Ferrari jesti!


Geri Dön