19 / 04 / 2024

Fikret İnan: Kentsel dönüşüm sektöre doping yapar!

Fikret İnan: Kentsel dönüşüm sektöre doping yapar!

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 2012 yılında emlak sektöründe daralma yaşanacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşüm projelerinin ve yabancılara konut satışının tekrar hareket getireceğini söyledi



Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 2012 yılı için öngördüğü sektörel daralmanın, kentsel dönüşüm projelerinin getireceği hareket ile aşılacağını söyledi. 2012 yılı için iyimser bir emlak sektörünün hayal olacağını söyleyen İnan, "2012 yılının iyi geçebilmesi için, müteahhitlerin, arsa sahiplerinin fedakarlık etmesi gerekir. Şirketimiz 2008 döneminde izlediği ekonomik satış politikasıyla çok başarılı bir satış grafiği yakalamıştı. 2008 sonundaki piyasalar tekrar geri dönmüş durumda. Bizim yapmamız gereken de o dönemdeki satış politikamızı tekrar devreye sokmak" dedi.

YABANCILARA SATIŞ DA ÖNEMLİ

Bu tabloya rağmen kentsel dönüşüm projelerinin ve yabancılara konut satışının sektörü canlı tutacağını belirten İnan, " Bu iki konu sektör açısından önemli. Çünkü iç piyasa daraldı. Kentsel dönüşüm gerçekleştiği zaman mevcut binalar yıkılıp yerine yenileri yapılacağı için yeni bir hareket başlayacak ve sektörde canlılık yaratacaktır. Yabancılara satış ise kentsel dönüşümden daha önemli bana göre. Çünkü yurtdışından Türkiye'ye kalıcı para girişi olacaktır" diye konuştu. Konuta talebin her zaman süreceğini de sözlerine ekleyen FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, konuta talebin dönemlere göre azalıp arttığını söyleyerek, bu dönemde talebin azalma sürecinde olduğunu ifade etti.

Yenişafak


Geri Dön