26 / 04 / 2024

Fikret İnan: Sanatçılara konut satmayı planlıyoruz!

Fikret İnan: Sanatçılara konut satmayı planlıyoruz!

Geliştirdiği ucuz konut projeleri ile gündeme gelen Fi-Yapı, şimdi de ünlülere konut satmayı planlıyor



Son 2 yılda geliştirdiği ucuz konut projeleri ile gündeme gelen Fi-Yapı şimdi de ünlülere konut satmayı planlıyor.
Şarkıcı, sineme ve ticatro oyuncuları, dizi yıldızları ve sporcuları yeni hedet kitle olarak belirlediklerini söyleyen Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikrat İnan, "Bahçeşehir'de inşa ettiğimiz Fi-Side projesinde 30 ve 35 katlı iki residence bloğu var. Bu iki residince bloğunda 85 ile 195 metrekare arasında 800 konutun bulunduğu residence bloklarında 50 evi ünlülelere satmayı planlıyoruz. Müşteri temsilcimiz ünlülerden randevu alacak. Evlerine gidecek. Projeyi anlatacak. Böylece ilk defa bu kadar ünlünün yatırım yaptığı tek siteyi inşa etmenin mutluluğunu yaşacağız. Nisan'da satışa çıkaracağımız bu etapta fiyatlar 145 bin TL ile 345 bin TL arasında olacak. Ünülelere özel bir indirim yapmayacağız. Liste fiyatından satış yapacağız. Onlara iyi bir yatırım fırsatı götürüyoruz ve hepsini tek bir çatı altında topluyoruz. İşin fırsat kısmı burada" dedi.
İlk etapta 100 kişilik liste hazırlayacaklarını kaydeden İnan, bunların en az 50'sine satış yapmayı planladıklarını kaydetti.

Lokasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Fikret İnan, "Bu bizim şirket olarak en önemli stratejimiz olacak. Esenyurt'da bu iyi başlatacağız. Ama bundan sonraki ilk hedefimiz merkezde bir residence projesi inşa etmek. Merkezde böyle bir proje yapsak 100 ünlünün de tamamına satardık. Ama Esenyurt olunca biraz zorlanacağız. Bunu fark ettik. Şimdi merkezde bir proje ile ilgileniyoruz. PERPA Yönetimi, 23 bin metrekarelik arsayı ihaleye çıkartıyor. Bu ihaleye katılıp, burada proje yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
PERPA'nın arsasının turizm, ticaret ve konut imarlı olduğunu hatırlatan İnan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Arsanın 80 bin metrekare yer üstünde inşaat izni bulunuyor. Ayrıca 58 bin metrekarelik AVM ve 6 kat kapalı otopark izni var. Buna göre 10 bin araçlık otopark yapılabilecek. PERPA yönetimi bu arsayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'den almış. Ama projeyi hayata geçirememiş. PERPA kat karşılığı hakkını ihaleye çıkartıyor. Arsanın sahibi olan İBB ise arsaya 150 milyon dolar değer belirlemiş. İhaleyi kazanırsak İBB ile masaya oturup bu parayı da ödemeyi düşünüyoruz. PERPA yönetimi de kat karşılığı sözleşmesinin devri için otoparkın 3 katını istiyor. Onu da vermeye hazırız"

Fi-Yapı'yı bundan böyle bir gayrimenkul geliştirme şirketi gibi konumlandırdıklarını hatırlatan Fikret İnan, "Hedefimiz çok farklı. İnşaat yapmayacağız. İnşaatları anahtar teslimi ihale edeceğiz. İlk Uygulamayı Tuzla 3'te baylattık. Gelecek yıllarda yapacağımız projelerde tüm işleri anahtar teslimi ihale edeceğiz. En az 5 taşeronumuz olacak. Biz büyüdükçe taşeronlarımız da büyüyecek. 2011'den itibaren Türkiye genelinde proje yapmayı düşünüyoruz. Türkiye genelinde proje yaptığımızda istediğimiz hıza erişmek için böyle yapmamız kaçınılmaz" şeklinde konuştu.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön