28 / 03 / 2024

Fikret Orman kimdir?

Fikret Orman kimdir?

4 Kasım 1967 tarihinde İstanbul’da doğan Fikret Orman, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanlığı görevini sürdürmektedir. İnşaat Mühendisi olan Fikret Orman aynı zamanda Esin Yapı'nın kurucu ortaklarından biridir...




Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, 4 Kasım 1967 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Abdulkadir Orman'dır. Orta öğrenimini İstanbul Işık Lisesi'nde, Yüksek öğrenimini Yıldız Üniversitesi inşaat mühendisi bölümünde ve ABD Florida Üniversitesi'nde tamamladı.


Fikret Orman, Orsan Yedek Parça San. ve Knorr-Orsan Ticari Araç Sis. Ltd. şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerine devam ediyor.


2012 yılında Yıldırım Demirören'in TFF başkanı olmasıyla birlikte boşalan Beşiktaş JK başkanlığı için aday olan Fikret Orman, 25 Mart 2012 tarihinde yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda Beşiktaş Kulübünün 33. başkanı olarak seçildi. 1,5 yıl sonra 16 Haziran 2013 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerinde 3 yıllığına yeniden Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkanı seçildi.


Fikret Orman, 1992 yılında Sedef Orman ile evlendi. 2012 yılında boşandı. İki kız çocuğu vardır.


Fikret Orman, Metin Esin, Mehmet Emin Armutçuoğlu'nun bir araya gelerek Esin Yapı'yı kurmuştur. Kuruluşundan bu yana önemli projelere imza atan Esin Yapı inşaat sektörüne 20 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Bina, konut, işyeri, alışveriş merkezi ve turizm gibi inşaat sektörünün farklı dallarında deneyimleri olan ortaklar oluşturdukları konsorsiyum ile taahhüt ve inşaat yatırımlarını her alanda sürdürüyorlar. 


Fikret Orman'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Esin Yapı aşağıdaki projelere imza attı.


- Akaret Plaza ve İş Merkezi,  Söğütözü / Ankara

- Akgül Mesken İş Merkezi,  Söğütözü / Ankara

- Vialife Alışveriş Merkezi,  Söğütözü / Ankara

- Bodrum Blue Hotel,  Gündoğan / Bodrum

- Haydarbey Konakları,  Tarabya / İstanbul

- Gülbahar Residence,  Serencebey / İstanbul

- Palmiye Apartmanı,  Şişli/İstanbul

- Dostlar Apartmanı,  Fulya / İstanbul

- İstanbloom, Zincirlikuyu / İstanbul


Fikret Orman Bodrum Blue Hotel için şu açıklamalarda bulunur:


2006'da inşaatına başladık. Tabii ki her şey kurallara uygun. İskelede çok büyük problem yaşadık o da bence Türkiye'nin ayıbı. Biz oteli yaptık, iskele yapmak istedik. Hazine'ye iskele kiralama parası ödemeye başladık. Yılda 150 bin lira. Şimdi bu iskeleyi yıkmaya çalışıyorlar. İskele olmadığı takdirde bu otelin çalışması mümkün değil. 1.5 yıldır 10 bakanlık arasında gidiyoruz, geliyoruz. Otel turizm bakanlığına bağlı. İskele Bayındırlık Bakanlığı izniyle oluyor. Yatırımcı gözüyle söylüyorum. Başbakan 'Bir işçi alın' diye sanayicilere ve işadamlarına sesleniyor. 200 kişinin çalışacağı, Türkiye'ye döviz getirecek bir otel 2 yıldır iskele yüzünden bekliyor. 


Açıldığı zaman Türkiye'nin en iyi oteli olacağına eminim. Çünkü Türkiye'deki otel konseptlerinin çoğu her şey dahil. Bizim otelimiz dizayn otel ve lüks müşteriye hitap edecek. Oda fiyatları 300 eurodan başlayacak. Otelin içinde 50'nin üstünde havuz var. İçinde Yunanistan'dan önemli restoranlar olacak. 


İstanbloom projesi ise halen devam ediyor. Zincirlikuyu'da hayata geçirilen projenin Mayıs 2015'te teslim edilmesi planlanıyor. Altyapı sisteminde iklimlendirme, havalandırma ve izolasyon konularında sağladığı tasarruflu çözümleriyle aidat tutarlarını da düşürmeyi hedefleyen proje, ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED sertifikasının bütün gerekliliklerini sağlayan enerji yönetimi ve çevreci duruşu ile sözde değil gerçek bir akıllı bina olma özelliği taşıyor.


Fikret Orman şu anda Vodafone Arena Stadı için çalışmalarda bulunuyor. İnşaatı başlayan Beşiktaş Stadyumu'nun 2014 Ağustos ayına yetiştirilmesi planlanıyor.




Geri Dön