26 / 04 / 2024

Fikret Orman: Yeni İnönü bizim eserimiz olacak!

Fikret Orman: Yeni İnönü bizim eserimiz olacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Tahminen 82 milyon dolara yaklaşık 160 milyon liraya bitireceğiz. 2014-15'e inşallah yeni stadımızda oynayacağız. Stadı yıkamazsın dediler yıktık. Yapamazsın diyecekler yapacağız...




Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni İnönü Stadı'nın yapımı konusunda tüm enerjisini harcıyor. Gecenin bir yansı da olsa çalışmaları görmek için soluğu Dolmabahçe'de alıyor. Fikret Orman, önceki gün de bir grup basın mensubuyla sahur vakti yıkım işlemlerini denetlemek için İnönü'deydi. Stat ve transfer başta olmak üzere birçok konuyla ilgili sorulara net bir şekilde cevap verdi. 


Stat 160 milyon liraya bitecek. Herkesin merak ettiği, yeni stadın ne zamana kadar biteceğiydi. Başkan Orman süreci kısaca özetledi. İlk seçildiklerinde birçok prosedürün bitmiş olduğunu düşündüklerini ancak yanıldıklarını anlatan Orman, "Gördük ki, daha başvuru yapılmamış. İşlemleri tamamladık. 


İnşallah bizim eserimiz olacak. A'dan Z'ye. TOKİ'siz bir şekilde. Tahminen 82 milyon dolara yaklaşık 160 milyon liraya bitireceğiz. 2014-15'e inşallah yeni stadımızda oynayacağız. Stadı yıkamazsın dediler yıktık. Yapamazsın diyecekler yapacağız. Sonra açamazsın diyecekler açacağız." sözlerini kullanıyor. 


g.saray, tarihi fırsat kaçırdı. Orman, Beşiktaş'ın maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynamasıyla ilgili konuyu ise şöyle aktanyor: "Kasımpaşa olmaz diyorlar? Niye? Düşünün deprem olmuş evi yıkılmış bir aile yakın mahallede bir eve yerleşiyor geçici bir süre için. Kasımpaşa da bizim mahallemize yakın, kapısını da açmış. İnönü'de oynayacağımız maliyetten biraz daha fazla kira bedeli ödeyeceğiz. TT Arena'da ve Kadıköy'de oynama durumu da vardı. Sağ olsun F.Bahçe bu süreçte bize yardıma oldu. Ama bu planda G.Saray'a takıldık. Bize "Genel kurula sormamız gerekir" dediler. 


Ben Beşiktaş'ın talebini sandığa sokturmam. G.Saray statla ilgili bana göre tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu." r0naldinh0 transferi bize gitmez. Transfer konularına da açık yüreklilikle değinen Fikret Orman "Ronaldinho gündemimizde yok. Adebayor listemizde yer aldı. Olma ihtimali de var. Ronaldinho tarzında transfer yapmayız, yapmayız. Bütçesel anlamda... O zaman Yıldınm Demirören zihniyeti devam eder. Ona dur demek için geldik, aynı hataya düşmeyiz. Santrfor konusunda bir sürprizimiz olabilir. Bir B planımız var. Eneramo ve Serdar Kurtuluşla anlaştık, bitti sayılır." diyor. 


dosyamız f.bahce'den farklı. Merak edilen konulardan birisi de Beşiktaş'ın UEFA'daki dosyası. Başkan, kendilerine verilen cezanın ana disiplin cezası olmadığını hatırlatıyor ve konuşmasına şunlan ekliyor: "Beşiktaş tedbirli olarak sevk edilmiş. Ceza tedbir kısmı. Beşiktaş'ın UEFA'daki disiplin dosyasının kapanmadığı doğru. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Tek sıkıntı bizim arkadaşların görüştüğü o transferlerin gerçekleşmemesi. Biz Tahkim'de Bayem Münih'ten Götze örneğini verdik. F.Bahçe ile UEFA sürecinde aynı durumda değiliz. Birlikte değerlendirilmek bize zarar veriyor. Ben bunu hukuki anlamda diyorum. Dosyalarımız farklı." spor servisi Tolga zengin Kartal oluyor Beşiktaş, uzun süreden beri kadrosuna asil katmak istediği Trabzonsporlu milli kaleci Tolga Zengin'i sonunda renklerine bağlıyor. Başkan Fikret Ormanın, tatil için gittiği Trabzon'da, Bordo-Mavili yönetimle görüşerek transferindeki pürüzleri giderdiği bildirildi. Siyah-Beyazlılann Karadeniz ekibine 2 milyon 750 bin Euro ödeme yapacağı, Tolga'nın ise alacağından 250 bin Euro feragat ettiği öğrenildi. Dün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerine gelerek takım arkadaşlanyla vedalaşan 30 yaşındaki tecrübeli kalecinin bir iki gün içerisinde de Beşiktaş'ın Avusturya kampına katılması bekleniyor. Siyah-Beyazlılarla 3 yıllığına anlaşan Tolga, 2002'den bu yana Trabzonspor un formasını giyiyordu. 



ERSAN ARKADAŞLARIYLA TARTIŞTI! Beşiktaş'ın dünkü idmanı hayli neşeli geçti. Antrenman sonrası Ersan Adem Gülüm, arkadaşlarına takıldı. Başarılı savunmacı, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Veli Kavlakla ufak bir sürtüsme yasayan Olcay Sahanla sakadan tartıştı. İki oyuncu birbirlerine attıkları ayakkabıları suratlarına çarpmış gibi yaparak kendilerini yere bıraktı. Sanal kavgaya Oguzhan Ûzyakup da dahil oldu. Otele dönülen araca binen Ersan, bu kez de Veliyle atısıyormus izlenimi uyandırdı. Kovaların içerisindeki Fernandes ve Sivok'u da attığı suyla serinleten 26 yaşındaki tecrübe, eski hocası Bernd Schuster'in çalıştırdığı İspanyol Malaga'ya gidecegi haberlerine de açıklık getirdi: "Menajerime ve kulübüme teklif gelirse kamuoyunu bilgilendiririm." mehmet tufan LİENZ BEŞİKTAŞ'IN YENİ RAKİPLERİ BELLİ Avusturya kampında önceki gün Schalke 04'le 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 4 özel mac daha oynayacak. 28 Temmuz'da biteceği açıklanan kampın 3 Agustos'a kadar uzadığı acıklanınca Siyah-Beyazlılann programı da değişti. Buna göre Kara Kartal, ayın 24'ünde Azeri Simurg, 27*sinde ingiliz Southampton, 31'inde İtalyan Palermo. 2 Agustos'ta Arnavutluk'tan feciyle karşılaşacak. Ûte yandan Teknik Direktör Slaven Bilic ile Semih Sentürk'ün transferine yönelik anlaşamadığı iddia edilen Futbol Genel Direktörü Zafer Önder Özen, haberleri yalanladı. Özen, Hırvat hocanın Nijeryalı forvet Michael Eneramo'yu istediği, kendisinin Fenerbahçeli Semih'te ısrarcı olduğu bilgisinin doğruluk payının bulunmadığını vurguladı. 



YENİ İNÖNÜ, BİZİM ESERİMİZ OLACAK Genel kurulun ardından yoğun günler geçiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki gün sahur vakti bir grup basın mensubuyla İnönü Stadfnın İnşaat alanını gezen Orman, "Yeni stadımız TOKİ'siz bir şekilde A'dan Z'ye bizim eserimiz olacak." dedi. TT Arena'da oynamalarına izin vermeyen G.Saray'a da kırgın olduğunu söyledi. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön