26 / 04 / 2024

Fikret Orman: Yeni stad İstanbul'un konser merkezi olacak!

Fikret Orman: Yeni stad İstanbul'un konser merkezi olacak!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, stadın yaşam merkezi olacağını anlattı. Projenin konserler ve moda şovlarına uygun dizayn edildiğini belirten Orman "Yaz-kış konserler düzenlenecek, gelir Beşiktaş'a kalacak" dedi...




Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, stadın yaşam merkezi olacağını anlattı. Projenin konserler ve moda şovlarına uygun dizayn edildiğini belirten Orman "Yaz-kış konserler düzenlenecek, gelir Beşiktaş'a kalacak" dedi. 


KURUÇEŞME'NİN YERİNE BEŞİKTAŞ 


BİRKAÇ ay önceki Rihanna ve bugün yapılacak Iron Maiden konserini hatırlatan Orman, "Yıkım esnasında bile konser olan bir yerden söz ediyoruz. 


Eskiden Kuruçeşme'de Turkcell Arena vardı. Oranın işlevini burası görecek, istanbul'un moda merkezi de yeni stat olacak. Stat planlaması da buna göre yapılıyor zaten" dedi. 


İki yıl sonra 200 milyon lira borç BEŞİKTAŞ'IN borçları hakkında konuşan Orman "Nakit ve borç arasında uçurum yok. Geldiğimizde borç 585 milyon liraydı bunu 15 ayda 480 milyon liraya indirdik. Planımıza göre borcumuz seneye 380 milyon, iki yıl sonra ise 200 milyon liraya iner" dedi BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş İnşaat A.Ş. tarafından yapımına başlanan 'Vodafone Arena'yla Türk spor tarihinin 'en büyük sponsorluk' anlaşmalarına imza atacaklarını söyledi. Statta 41 bin 903 koltuk, 144 loca olacak. Gişe gelirindeki hedef ise yıllık 60 milyon dolan bulmak. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'm anlattıklarına göre Vodafone ile Beşiktaş arasındaki nihai imza önümüzdeki günlerde atılacak. 


GELİR KULÜBE KALIR BAŞBAKANI DAVET EDECEĞİZ 


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bunları anlatırken araya girip "Gezi olayları ve Çarşı protestoları"nı nasıl yorumladığını sorduk, şunları anlattı: En önemli konumuz stat. Bu noktada kurumsal olarak baktığımda Beşiktaş, Çarşı-Gezi protestoları beni hiç ilgilendirmiyor. Stadın yenilenme projesi Sayın Başbakan Erdoğan, şahsi desteği olmadan mümkün değildi. Temel atma törenine Başbakan'ı davet edeceğiz. Rüya stadın temelini Başbakanımızın atmasını arzu ediyoruz." Fikret Orman'la, stat isminin 'Vodafone Arena' olacağını açıkladığı iftar yemeğinde buluştuk. 

'Yeni Arena'da stat gelirinde rakiplerimizin üzerine çıkarız" diyen Başkan şunları söyledi: Orası bir futbol arenası olmanın dışında moda ve konser merkezine dönüşecek. İstanbul'un en gözde mekanını yaratıyoruz. Vodafone Türkiye sponsorluğunda yaz kış konserler düzenlenecek. Elde edilengelirler ise tamamen kulübe kalacak." EN KÖTÜ MİRAS ESKİ ANLAŞMALAR "Galatasaray'la aramızda şampiyonlar ligi geliri hariç 100 milyon dolarlık gelir farkı var" diyen Fikret Orman, düşük gelirden yakındı: "Geçmişte, günü kurtarmak için vahim anlaşmalara imza atılmış. Eskinin Beşiktaş'a bıraktığı belki de en büyük kötü miras borç stoku değil, gelir farkıdır" dedi. 


Yeni gelir hedefi 280 milyon lira GÖREVE geldiğinde Beşiktaş'ın gelirlerinin 140 milyon lira olduğunu hatırlatan Orman, 2014/15 sezonunda bu rakamı yüzde 100 artıracaklarını söyledi. Orman, yeni stad da loca gelirinin de yıllık 60 milyon dolara ulaşacaklarını kaydetti. 


Mehmet Ali Ergün/ Akşam Gazetesi


Geri Dön