17 / 04 / 2024

Fikri Işık: İnşaat sektörü, 360 adet sektörü besliyor!

Fikri Işık: İnşaat sektörü, 360 adet sektörü besliyor!

Denetimciler, müteahhitler ve inşaat mühendislerinin sorunlarını dinlemek bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 1 Kasım seçimlerine vurgu yaptı.



AKP İzmit İlçe SKM Başkanlığı 'SektöreI Buluşma' adı altında ilimizdeki yapı denetimciler, müteahhitler birliği ve inşaat mühendisleriyle bir araya geldi. Antikkapı Restoran'da gerçekleşen programa; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit ilçe başkanı Ali Korkmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, yapı denetim firmalarının temsilcileri ile davetliler katıldı. 


ODAMIZA DEĞER VERİYOR 

Programda ilk olarak konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, "Bakan Fikri Işık, her zaman odamıza değer göstermiştir. Bugünkü bu programda da bizim problemlerimize zaman ayıracaklar" dedi. Ardından söz alan Belediye başkanı Nevzat Doğan, "Bir inşaatta bir günde ruhsat verildiğini duyunca mutluluk duyuyorum. Kentsel dönüşüm için gayret içerisindeyiz. Gelecekte hep birlikte güzel işler yapacağız. Şehrin silueti değişecek" şeklinde konuştu. 


HAYAT VEREN SEKTÖR 

İnşaat sektörünün her açıdan önemli olduğunu söyleyen bakan Işık ise şunları söyledi: "İnşaat sektörü, 360 adet sektörü besliyor ve hayat veriyor. 2002 yılında 58 milyar olan yatırımın 352 milyar TL'ye ulaşması bizleri sevindiriyor. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak en iyi projeleri inşaat sektörü oluşturuyor. Dünyanın en yüksek kuleli köprüsünü ve en kapasiteli havaalanını inşa ediyoruz. 150 yıllık Marmaray'ı hayata geçirdik. Avrasya Tüneli'ni hizmete açacağız. 


İSTİKRARA DEĞİNDİ

Hem Türkiye'de hem de dünyada göğsümüzü kabartan işlere imza atıyoruz. Dünyanın birçok yerinde bizim müteahhitlerimiz tarafından projeler uygulanıyor. Projelerin artması için yoğun çaba içerisindeyiz. Krizden ilk etkilenen sektör inşaat sektörüdür. Krize önce girer ve en son krizden çıkar. Türkiye'yi daha güzel yerlere taşımak için birlikte çalışacağız. Benim isteğim Türkiye'nin 1 Kasım'da iktidarı yeniden sağlaması. Yeniden istikrar olmaması durumunda büyük sorunlar yaşanır. 


BÜYÜMEYİ YAKALADIK 

İstikrar sadece tek başına mı sağlanıyor? 

Bakan Fikri Işık, "1 Kasım'da tercihimizi yaparken sadece kendi açımızdan değil, ülke açısından da değerlendirme yapmalıyız" dedi. Hayır, diğer ülkelerde koalisyonlarda var ama bizim ülkemizde uzlaşma sağlanmadığından koalisyonlar döneminde ciddi kayıplar yaşandı. 70'li yıllarda dünya kazanırken, Türkiye kaybetmiştir. AKP iktidarı ile Türkiye büyümeyi yakalamıştır. 1 Kasım'da tercihimizi yaparken sadece kendi açımızdan değil, ülke açısından da değerlendirme yapmalıyız. Ülkede kavga, karışıklık ve kaos var. Bölgemizde 5'ten fazla ülkede devlet otoritesi yok. 


KOALİSYON SORUNU 

Türkiye'nin istikrara her zamankinden çok ihtiyacı var. Samimiyet ile koalisyon kurmaya çalıştık ama bunu başaramadık. HDP baştan beri istemedi zaten bizim de gayretimiz olmadı. Ama MHP ile vardı. Devlet Bahçeli'nin ilk akşamdan beri tavrı değişmedi. CHP bir taraftan koalisyona varım derken, AKP'nin 13 yılda kazandırdıklarını yok sayarak masaya oturdu. Restorasyon hükümeti istedi." Konuşmaların ardından katılımcılar sorularını yönetti. Soru cevap kısmı ise basına kapalı yapıldı.


Çiğdem ARMAĞAN/Bizim Kocaeli



Geri Dön