20 / 04 / 2024

Fikri Işık: Kocaeli, metroyla buluşacak!

Fikri Işık: Kocaeli, metroyla buluşacak!

İzmit Belediyesi’nin Bekirpaşa’da düzenlediği esnaf ile buluşma kahvaltısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile buluşacak” dedi.




İzmit Belediyesi’nin Bekirpaşa’da düzenlediği esnaf ile buluşma kahvaltısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile buluşacak” dedi.


İzmit Belediyesi, Bekirdere’de esnaf ile buluşma kahvaltısı düzenledi. Adnan Menderes Bulvarı üzerine açık alana kurulan masalarda yaklaşık 300 kişi hep birlikte kahvaltı yaptı. Havanın kapalı olmasına rağmen halk ve esnaf kahvaltıya ilgi gösterdi. Öte yandan emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Bekirdere Mahallesi girişinde polisler hazır bulundu. Kahvaltıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İl yönetimi, AK Parti milletvekili aday adayları ve Bekirdere esnafı katılım gösterdi. Kahvaltı sonrası konuşan Bakan Işık, Kocaeli’de ulaşım sorununu çözmek için köklü değişimler yapacaklarını söyleyerek, “Kocaeli metro ile buluşacak” dedi.

 

ESNAF KAZANSIN

Kahvaltının ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bir konuşama gerçekleştirdi. Doğan, “Türkiye’miz, milletimiz güçlü olduğu sürece biz de evimizde çoluğumuz ve çocuğumuzla daha mutlu yaşarız. Ülkemizin huzuru ve istikrarı çok önemli. Biz de bakanımız, milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı’mız olarak sizin için çalışıyoruz. Başka da bir muradımız yok. Bekirpaşa mahallemizde çok güzel adımlar atıyoruz. Bu bulvarımızın kamulaştırma işlemine yaklaştık. Türkiye’ye hizmet edecek bölge hastanesi inşaatı başladı. Turizm açısından çalışmalarımız hızla devam ediyor. İstiyoruz ki esnafımız kazansın” diye konuştu.

 

KOCAELİ METRO İLE BULUŞACAK

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da konuşma yaparak, “Türkiye hedeflerine inanç ve kararlılıkla yol alacak. Bu noktada bizler, sizin her zaman yanınızdayız” dedi. Bakan Işık ise, “Bize hizmet sorumluluğunu yüklendiğiniz günden beri, gece gündüz çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Son 12 yılda yaptığımız hizmetler, daha önce yapılan hizmetlerin kat ve kat üstünde. Kocaeli’nin hizmet götürülmeyen bir tek köşesi yok. Şu an Kocaeli’de hangi hizmetleri yaptık diye saysak, çok zaman alır. Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile buluşacak” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE İSTİKRAR ADASI

Bakan Işık şöyle konuştu: “Ülkemizin etrafına bakın, beşten fazla ülkenin içerisinde devlet diye bir kavram neredeyse kalmamış. Bazı ülkeler birbirleriyle savaş yapıyor. Böyle bir ortam da Türkiye istikrarsızlık denizinde istikrar adası. Bütün Avrupa’ya oranla Türkiye’deki Suriyeli sayısı çok daha fazla. Türkiye’nin istikrarı olmazsa kendi insanını kendi toprağında tutamaz. Dolarda hareketlenme var. Neden çünkü Amerika’nın ekonomisi güçleniyor. Dolar değer kazanıyor. Elbette döviz artışı olursa bundan herkes etkilenir ama halkın döviz ile borçlanmasını önlemeseydik o zaman döviz yükseldikçe halkın borcu da yükselecekti” dedi.



Manşet Kocaeli


Geri Dön