19 / 04 / 2024

Film yapımcısı Ryan Felton lüks ev aldı!

Film yapımcısı Ryan Felton lüks ev aldı!

Film yapımcısı Ryan Felton’un iki ICO’dan elde ettiği gelirleri kötüye kullandığı ve kripto paralarla Ferrari ve lüks ev aldığı iddia edildi.



SEC tarafından Cuma günü yayınlanan açıklamada, film yapımcısı Ryan Felton’un iki ICO’dan elde ettiği gelirleri kötüye kullandığı ve kripto paralarla “wash trading” yaptığı bildirildi.

UzmanCoin'de yer alan habere göre; bu ICO’lar canlı yayın platformu FLiK ve dijital varlık alım satım platformu olan CoinSpark’ın ICO’larıydı. Kurum, ünlü rapçi T.I. ve Owen Smith, Chance White, William Spark Jr. adlı kişileri de yatırımcılara projelerden ödeme aldıklarını açıklamadan ICO’lardan token satın almalarını önerdikleri için menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçluyor.

Ferrari, lüks ev ve eşyalar…

Adalet Bakanlığı’na göre Felton, yatırımcılar için 2 milyon dolardan daha fazla zarara yol açtı. SEC açıklamasında Felton FLiK token’larını gizlice kendisine aktardı ve piyasada satarak ek 2.2 milyon dolar kâr sağladı. Dahası Felton’un SPARK token’larının fiyatını şişirmek için manipülatif alım satımlar yaptığı da öne sürülüyor. Ayrıca Felton’un zimmetine geçirdiği paralarla bir Ferrari, milyon dolarlık bir ev, elmas takılar ve çok sayıda lüks eşya aldığı iddia ediliyor.


Geri Dön