24 / 04 / 2024

Finansevim 6 ayda 40 yeni şube açacak!

Finansevim 6 ayda 40 yeni şube açacak!

2020'yi yüzde 200'lük bir büyüme oranıyla kapatan Finansevim, bu yılın ilk 6 ayında şube sayısını 100'e, çalışan sayısını ise 1000'in üzerine taşımayı planlıyor.



Kolo Holding şirketlerinden Finansevim, 2021 hedeflerini büyüttü. 2017 yılında sektöre adımını atan ve bugün 60'ın üzerinde şube ve 600 çalışanla faaliyet gösteren Finansevim, bu yıl ilk 6 ayda şube sayısını 100'e, çalışan sayısını 1000'e çıkarmayı hedefliyor.

Dünya'da yer alan habere göre; 2017 yılında kurulan şirketlerinin kısa sürede sektörün en büyük oyuncularından biri haline geldiğini söyleyen Finansevim Genel Müdürü Ender Kocabaş, "Kuruluşundan bu yana sahip olduğumuz güçlü sermayenin de etkisi ile büyüme ve yatırım hedeflerimize kısa sürede ulaşabildik. Mevcut durumda Türkiye genelinde 60'ın üzerinde şubemiz ve 600 personelimiz ile hizmet vermekteyiz" dedi.

Finansevim 6 ayda 40 yeni şube açacak!

2020 yılında artan şube ve personel sayısı ile birlikte hedeflerini yüzde 200'lük bir büyümeyle yakaladıklarını anlatan Kocabaş, "3 yıllık zaman diliminde binlerce insana ev, otomobil ve arsa sahibi olma konusunda finansman çözümleri üretmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. 2020'ye dönüp baktığımızda tüm pandemi şartlarına rağmen 30'un üzerinde yeni şube açıp yüzlerce insana istihdam sağladık. Öncü kampanya ve yeni ürünlerimiz ile sektörün büyümesine de katkı sağladık. 2023'e kadar belirlediğimiz stratejik hedeflerin ilk yılını geride bıraktık. 2021 yılının ilk yarısında şube sayımızı 100'e, çalışan sayımızı ise 1000'in üzerine taşımayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Sektöre eleman yetiştirmek

Hem kendibünyelerine hem de tasarruf finans sektörüne personel yetiştirmek amacıyla akademi planlarını devreye aldıklarını söyleyen Kocabaş, "2021 yılını şirket olarak bir dönüşüm yılı ilan ettik; Sektörde kullanılan CRM ve ERP sistemlerinin sunamadığı özelliklere sahip çıkma bir bilgi işlem sisteminin altyapısını oluşturduk. Dijital kanallarda değişimimizin bir göstergesi olan Finansevim'in sempatik ve yardımsever karakteri Evii yılbaşı ile birlikte dünyamıza katıldı” dedi.

Pandemide sisteme talep arttı 

Pandeminin etkilerini de değerlendiren Kocabaş, "En büyük avantajı tasarrufu aliye temel alması olduğundan, vatandaşlarımızın bu dönemde faaliyetlerimize olan üzer ilgisinde ciddi artış yaşandı. Sektörün baş, öncü markalarından biri olarak Finansevim, bu süreçte hem müşterilerinin hem de çalışanlarının yanında oldu. Bu dönemde Finansevim olarak çok hızlı aksiyonlar alabildik. Örneğin pandeminin en yoğun dönemlerinde tüm çalışanlarımıza 48 saat içinde tablet dağıtılarak herhangi bir sağlık riskine girmeden, evlerinden çalışabilmeleri sağlandı. Yine müşterilerimizin de şubelere gelmelerine gerek olmaksızın tüm sroularını yanıtlayabildiğimiz; istedikleri saatte aranmalarını planlayabildikleri çağrı planlama sistemini ve görüntülü görüşme ağını devreye soktuk. Salgına yakalanan ve bu nedenle ödemelerinde gecikmeler yaşayan müşterilerimizin taksitlerini hiçbir ek masraf çıkarmadan dondurduk ve mağdur olmalarının önüne geçerek tam bir müşteri memnuniyeti sağladık” diye konuştu.

Finansevim 6 ayda 40 yeni şube açacak!

Pazarda en büyük payı 4 firma paylaşıyor 

Sektörde halihazırda faaliyet gösteren 10 firma bulunurken, yerel firmalarla birlikte bu ayının 35'in üzerine çıktığını belirten Kocabaş, "Sektörde en büyük pazar payı bu ilk kurulan 4 firma arasında paylaşılıyor. Finansevim, aylık 3 milyar TL'yi aşan sektör cirosunda en büyük yazar payına sahip firmalardan biridir" dedi. 

Tasarruf finans sektörünün konut pazarında yüzde 3'e yakın pazar payına sahip olduğunu dile getiren Kocabaş, "Tasarruf Finans Kanunu'nun hayata geçirilmesi ve inşaat üreticileri ile oluşturulacak iş birlikleri sayesinde bu payın 5 yıl içerisinde yüzde 20'lere çıkmasını öngörüyoruz. Düzenlemelerle beraber sektördeki firma finansal yapılarının çok daha güçleneceğini hep birlikte göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. 

Finansevim 2020’de yüzde 200 büyüdü!


Geri Dön