24 / 04 / 2024

Fındık fiyatlarında sürpriz gelişme! 1 haftada tam 2 lira arttı!12 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Fındık fiyatlarında sürpriz gelişme! 1 haftada tam 2 lira arttı!12 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Fındık fiyatlarının serbest piyasada yükselişe geçti. Türkiye'den geçen yıl yaklaşık 1,7 milyar dolar değerinde fındık ihracatı yapılırken, sezonun bitmesine karşın üreticiler tarafından fındık fiyatları yakından izleniyor. Peki, serbest piyasada fındık fiyatları kaç TL oldu? Sakarya, Giresun, O



Serbest piyasada bazı bölgeler için fındık fiyatları 60 liraya kadar çıkarken, fındık fiyatlarında son gelişmeleri pek çok kişi yakından takip ediyor. Hasat dönemi en düşük 42 liradan satılmaya başlanan fındık fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…

BİR HAFTADA 2 LİRA ARTTI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, konuya ilişkin açıklamasında, Ordu'da fındığın kilo bazında serbest piyasada 57 liradan işlem gördüğünü bildirdi.

 Fındık fiyatlarında sürpriz gelişme! 1 haftada tam 2 lira arttı!12 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Serbest piyasada geçen hafta 55 lira seviyesinde bulunan fındığın kilogram fiyatında 2 liralık artış olduğunu vurgulayan Soydan, fındık fiyatının yeni haftaya yükselişle başladığını, serbest piyasada yaşanan bu fiyat artışının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Arslan Soydan, önümüzdeki haftalarda fındıkta fiyatın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

GİRESUN’DA 60 TL’YE ÇIKTI

Giresun'da serbest piyasada 2022 yılını yükselişle tamamlayan fındık fiyatı, 2023 yılında da bu yükselme ivmesini sürdürerek 60 TL'den alıcı buluyor. Giresun'un tarihi Fındık Pazarı'nın esnaflarından Mustafa Kankaya, fındık fiyatının bundan sonraki süreçte TMO'nun fındık politikasının tespit edeceğini kaydetti.

 Peki, serbest piyasada fındık fiyatları kaç TL oldu? Sakarya, Giresun, Ordu, Çarşamba, Trabzon fındık fiyatı kaç liraya yükseldi? İşte detaylar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön