19 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler fırsatçılar karşısında ne yapacak?

Ev almak isteyenler fırsatçılar karşısında ne yapacak?

Türkiye Gazetesi'nde köşesi bulunan 'Anlat Derdini Feridun Ağabey'e okuyucularından gelen ''Uygun krediyle bir ev bakayım” dedim, baktım ki çevremde daha önce 200 bin lira olan daire fiyatları 250- 300 bin liraya çıkmış. Biz ne yapacağız? Ev alamayacak mıyız?'' sorusunu yanıtladı.



“Feridun Ağabey devletin başlattığı kampanya sebebiyle çevremizde uygun krediyle bir ev bakayım” dedim, baktım ki çevremde daha önce 200 bin lira olan daire fiyatları 250- 300 bin liraya çıkmış. Çok üzüldüm. Bu fırsatçılık değil mi? Biz ne yapacağız? Ev alamayacak mıyız? Bir ev sahibi olma konusunda devletin verdiği bu imkânı böylesi fırsatçılığa çevirmek hiç yakışık alıyor mu?” 

İstanbul’dan “vatandaş” rumuzlu okuyucumuza bu konuda dairelerine olduğundan fazla fiyat biçenler kendi tercihidir. Ancak siz kredi almak için bankaya müracaat ettiğinizde, banka zaten sizden öncelikle almak istediğiniz dairenin tapusunu görmek istemektedir. Tapu geldikten sonra o daireyi size ipotek edeceği için daireye bilirkişi gönderip dairenin rayiç fiyatı ne kadar tutar onu belirleyecektir. Bilirkişinin vereceği fiyat mal sahibinin biçtiği fiyata göre değil binanın yaşına çevresine yapılış şekline konforuna, malzemesine vb. bakılarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonunda daireye verilen değer üzerinden banka size kredi çıkartacaktır. Bu ne demektir? Dairesine olduğundan fazla fiyat biçerek kampanyadan faydalanmak isteyenler satış amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu bakımdan kampanyadan faydalanmak isteyenlere dairesini satmak isteyenler “nasıl olsa bir furya var” diyerek üç lirayı beş lira olarak gösterirlerse karşılarında banka bilirkişisini bulacaklardır… Merak etmeyin”

Konutta faiz fırsatçılığına dikkat! Yüzde 30 zam yapıldı!

Konutta fahiş zamlar, yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi!


Geri Dön