28 / 03 / 2024

FİSKOBİRLİK'in Trabzon'daki gayrimenkullerine talep var!

FİSKOBİRLİK'in Trabzon'daki gayrimenkullerine talep var!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin 47 milyon lira borcu bulunduğu bildirilirken, Trabzon'daki gayrimenkullerine talep olduğu söylendi



Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK), 2005 ile 2009 yılları arasındaki ürün alımlarından dolayı 17 bin dolayındaki üreticiye, yaklaşık 47 milyon lira borcu bulunduğu bildirildi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 240 bin kayıtlı ortağı bulunan birliğin 35 bine yakın üreticiden 2005 yılında 51 bin ton, 2006 yılında 45 bin ton, 2007 ve 2008 yıllarında 5´er bin ton, 2009 yılında ise 160 ton ürün aldığını belirtti. Birliğin son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle alınan ürün bedelinin ancak bir kısmını ödeyebildiğini ifade eden Bayraktar, "2005 ile 2009 yılları arasındaki ürün alımlarından 17 bin dolayındaki üreticiye yaklaşık 47 milyon lira borcumuz bulunuyor" dedi.

Borcun ödenmesi ve yeni ürün fındık alımı yapabilmeleri için hükümetin desteğine ihtiyaçları olduğunu anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "Üreticiye olan borcun ödenmesi ve yeni ürün fındık alımı yapabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Trabzon´da bulunan gayrimenkullerimize talep var. Bunları satmamız halinde üreticiye olan borcun bir kısmını ancak ödeyebiliriz. Hükümet yetkililerine defalarca çağrıda bulunduk. ´Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) depolarında bulunan fındığı bize verin, işleyelim ve satalım, hem siz de hem de biz de para kazanalım´ dedik. Bu çağrımıza henüz cevap alamadık.

Konuyu görüşmek üzere sayın Başbakandan randevu talep ettim. Görüşmenin ardından birlikteki görevimle ilgili bir karar alacağım. Birliğin ayakta kalabilmesi için fındık alıp işleyerek satması gerekiyor. Birliğin ekonomik tablosu ortada. Bunu yapamazsak görevi bırakmayı düşünüyorum."
AA

Geri Dön