26 / 04 / 2024

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten, borç limiti anlaşmasına rağmen ABD'nin "AAA" olan kredi notunun olası bir not indirimi için izlemede kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Yapılan değerlendirme açıklamasında, “ABD'de borç limiti sorununun çözümü, hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesine izin veriyor. Ancak son gerilimi tırmandırma politikasının tüm sonuçlarını ve orta vadeli mali ve borç gidişatına ilişkin genel görünümü raporladığımız için Fitch Ratings, ABD'nin not izlemesini negatif olarak koruyor" ifadesi yer aldı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın askeri harcamalar dışındaki isteğe bağlı giderlerin 2 yıl boyunca sınırlanması karşılığında borç limitinin 1 Ocak 2025'e kadar askıya alınmasını öngören yasa tasarısını bugün imzalamasının beklendiği kaydedilerek, borç limitinin askıya alınmasının Fitch'in beklentileri ve ABD'nin "AAA" olan kredi notu ile uyumlu olduğu belirtildi.

Fitch değerlendirmesinde borç limiti etrafında tekrarlanan siyasi açmazların maliye ve borç konularında yönetime olan güveni azalttığına dikkat çekildi.

15 YILDIR YÖNETİMDE BOZULMA VAR

15 yılda yönetimde sürekli bir bozulma olduğuna işaret edilen açıklamada, artan siyasi kutuplaşmanın bunda etkili olduğu vurgulandı. Ayrıca son borç limiti üzerinde tekrarlanan gerilimi tırmandırma politikası ve zorunlu harcamaların artmasından kaynaklanan mali zorlukların çözüme kavuşturulamaması, mali açık ve borç yükünün artmasına neden olduğu ifade edildi.


 


Geri Dön