19 / 04 / 2024

Fitch Ratings: Türkiye yatırım ülkesi!

Fitch Ratings: Türkiye yatırım ülkesi!

Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada yapılan ‘metodoloji değişikliğine’ bağlı olarak Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu BBB- olarak düzenlediğini açıkladı



Fitch, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 23 ülke için ‘teknik değerlendirme’ kriterlerini değiştirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada yapılan ‘metodoloji değişikliğine’ bağlı olarak Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu BBB- olarak düzenlediğini açıkladı. Fitch, söz konusu ‘metodoloji’ düzenlemesinin pek çok ülke için yapıldığını açıkladı. Fitch uygulamanın, teknik değerlendirme, yani kriter değişikliği kapsamında olduğunu belirtti. Fitch'ten yapılan açıklamada değişikliğin Tayland, Romanya ve Ermenistan da dahil olmak üzere 23 ülkeyi etkilediği belirtildi.  Söz konusu değişikliğin, 19 Ağustos’ta yapılacak değerlendirmeden bağımsız olduğu da belirtildi.


Dolar cinsi aynı kaldı


Fitch'in Türkiye için dolar cinsinden kredi notu yatırım yapılabilir seviyede. Fitch, hain darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notuna olası etkilerinin, politik ve ekonomik gelişmelere bağlı olduğu uyarısında bulunmuştu.


Akşam


Geri Dön