24 / 04 / 2024

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.



Fiyatının ucuz olması nedeniyle erişimi kolay olan meyve şarabı ve sarmalık kıyılmış tütündeki ÖTV oranları  artırıldı.

MEYVE ŞARABININ ASGARİ VERGİ TUTARI YÜZDE 70 ARTIRILDI

Fermente edilmiş diğer içeceklere uygulanan asgari maktu ÖTV tutarlarında da değişikliğe gidildi. Şeker, aroma ve gaz basılan, fiyatının alkol derecesi diğer içkilere göre düşük olması nedeniyle erişimi kolay olan içkilere litre başına uygulanan asgari maktu vergisinde değişiklik yapıldı.

Böylece, 2206.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu meyve şarabının asgari maktu vergi tutarı yüzde 70 artırılarak 17,3457 liradan 28,5849 liraya yükseltildi.

Kararla yapılan asgari maktu vergi tutarındaki artış sonrası, 250 cl bandında bir ürün için 4,2 liralık bir fiyat artışı bekleniyordu zam haberi geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön