25 / 04 / 2024

Flaş altın kararı! Yasak mı geliyor?

Flaş altın kararı! Yasak mı geliyor?

Dünyanın en büyük ekonomik grubunu oluşturan G7 Zirvesi, Almanya'da başladı. Reuters'a konuşan bir ABD'li üst düzey yetkili ise zirveden flaş bir altın kararının çıkacağını ifade etti.



Kritik G7 Zirvesi, bu yıl Almanya'da düzenlendiyor. Reuters'a konuşan ABD'li bir üst düzey yetkili ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İddiaya göre, Rusya'yı Ukrayna'daki savaşından sorumlu tutmak ve Batı yaptırımlarından kaçma girişimlerini engellemek için salı günü zirveden Rus altını ithalatının yasaklandığına dair bir karar çıkacak.  Yetkili, İngiltere ve ABD'nin hamleyi bugün açıklayacağını, Salı günü resmi açıklamanın yapılacağını söyledi. 

Yetkili, "Başkan ve diğer G7 liderleri Rusya lideri Putin'i sorumlu tutmak için çalışmaya devam edecek. Bugün ABD ve İngiltere, G7 liderlerinin Rus altın ithalatını yasaklayacağını duyuracak. Resmi duyuru Salı günü yapılacak." dedi. 

G7, 1975'te kurulmuş dünyanın en büyük yedi "gelişmiş" ekonomisinden oluşan bir organizasyondur. Grubun varoluş nedeni, günün ekonomik sorunlarına makroekonomik çözümler paylaşmak ve oluşturmaktı.

O zamanlar grup aslında Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD'nin kurucu üyelerinden oluşan G6 idi. Bir yıl sonra, Kanada ile birlikte G7 oldu. 1998'de G7, Rusya'nın gruba katılmasıyla G8 oldu. Ancak 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Moskova'nın üyeliği süresiz olarak askıya alındı ​​ve forum G7'ye geri döndü. Bir ülke olmasa da AB G7 zirvesine katılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön