19 / 04 / 2024

Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

Yeni ekonomi paketinin yolda olduğunun bilgisi paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen ay açıklanan reform takvimi doğrultusunda çalışmalara başladı. Peki yeni torba teklifte neler var? İşte detaylar…



Ekonomi reform paketindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görev alanına giren başlıklarda yeni bir torba teklif hazırlığına başlanıldığının bilgisi paylaşıldı. Buna göre, küçük işletmelere, her bir istihdam için 100 bin lira kredi sağlanacak.

NTV'nin haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen ay açıklanan reform takvimi çerçevesinde çalışmalara başlayarak yeni torba yasa hazırlığına girdi. Takvimde haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi amaçlanan düzenlemeler torba teklif haline getirilecek.

Teklifte fiyat istikrarının sağlanması, kamuda harcama disiplini ve istihdamın finansmanına yönelik çeşitli başlıklar bulunuyor.

 Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

FİYAT İSTİKRARI VE FİNANSAL İSTİKRAR KOMİTELERİ KURULACAK 

Enflasyonda yaşanan yükselişi ve dezenflasyon süreci önünde risk oluşturan unsurları değerlendirmek, gerekli önlemleri belirlemek için Fiyat İstikrarı Komitesi kurulacak.

Finans bölümünde çalışmalar yapmak için ise Finansal İstikrar Komitesi hayata geçirilecek. Komitenin her ay düzenli olarak bir araya gelerek 3 ayda bir rapor yayımlaması  planlanıyor. Teklifte, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan'ın tek bir belge haline getirilmesi de yer alacak

 Flaş düzenleme! 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı!

İŞLETMELERE YENİ KREDİ DESTEĞİ 

Torba yasada küçük ve mikro işletmeler için  bir destek de var. Küçük ölçekli firmalardan kaynak sıkıntısı çekenlere, istihdam sağlamaları şartıyla KGF destekli kredi sağlanacak.

Her bir çalışan için 100 bin TL kredi hakkı tanınırken, üst limit 500 bin lira olarak belirlendi. Kredi 2 yıl vadeli, ilk 6 ayı geri ödemesiz kullandırılacak. Düzenlemenin kısa zaman içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Evi başına yıkılana 'kredi desteği'!

Bankalar ilan etti! Son dakika kredi desteği!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön