18 / 04 / 2024

Flex Kurtköy projesi Leed sertifika adayı!

Flex Kurtköy projesi Leed sertifika adayı!

Dumankaya İnşaat, 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”ne katıldı. Flex Kurtköy projesi Leed sertifika adayı...




Dumankaya İnşaat, 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”ne katıldı. Zirvenin ilk günü düzenlenen oturumda İş Geliştirme ve Planlama Direktörü Abdullah Yazıcı, Uluslararası Leed (Yeşil Bina) Sertifika Adayı Flex Kurtköy projesinin tanıtımını yaptı, oturumda proje ile ilgili detaylı bilgiler veren Yazıcı: “Bu yıl sektördeki 50. yılımızı kutlarken, Flex Kurtköy gibi çevreci bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin çevreci kimliğini şantiye başladığı andan itibaren temel misyonumuz olarak belirledik. Bu doğrultuda şantiye çalışmaları esnasında proje alanına gelen araçların lastiklerinin yıkanması, hafriyata başlandığında çok değerli olan bitkisel toprağın dışarıya atılmaması ve saha içerisinde stoklanarak daha sonra peyzaj çalışmalarında kullanılması gibi her ayrıntıya önem verdik.


 Flex Kurtköy’de özellikle araba kullanımından kaynaklanan karbondioksit ve enerjiyi azaltmak adına binada yaşayan insanların %15’ine, binayı kullanacak olan insanların da %5’ine bisiklet alanları ve yürüyüş alanları oluşturduk. Peyzaj sulama alanlarında %100 tasarrufu yakaladık, bunu özellikle çatılardaki yağmur sularım yer altı depolarında toplayarak peyzaj sulamalarında kullandık. Binanın ısıtma ve soğutma yüklerini azaltmak için dış cephede izolasyon ve yüksek performanslı doğrama camlar kullandık ve enerji maliyetinde %23 oranında tasarruf sağladık. Dumankaya Akıllı Ev Teknolojisi IO’nun sunmuş olduğu teknolojiyle projede yaşayanlar için, özellikle kullandıkları su ve enerjiyi takip edebilecekleri bir sistem oluşturduk. Flex Kurtköy'ün inşaatında %30 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullandık. Yerel ekonomiye destek olması için maliyetin %60’ı kadar yerel malzeme kullandık. Bunun dışında, inşaat esnasında oluşan atıkları, atık dönüşüm merkezlerine ilettik.” dedi.


Yatırımcısına %85'e varan oranlarda kazandıran Modern projesi Kasım ayında teslim edildi. Bu yaşam alanına komşu Modern Vadi projesinin 2. etabı olan ve Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat onaylı Modern Collection ise Esenyurt Bahçeşehir bölgesinde hızla yükseliyor. Dekorasyona hazır teslim olarak verilecek ve böylece sektörde bir ilke imza atacak olan Dumankaya Modern Collection için satışlar bütün hızıyla devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Uğur Dumankaya: “Bölgede ruhsatla ilgili sıkıntıların yaşandığı bu dönemde hem ilçe hem de Büyükşehir belediyesinden onaylı Dumankaya Modern Collection projemizin inşaatına hızla devam ediyoruz. Hazır shell teslim olarak müşterilerimize sunacağımız projede, Dumankaya Modern Collection ürünleriyle kişiye özel ev tasarımı ve dekorasyonu yapılabilecek. Böylece her evin farklı ve müşteriye özel olacağı bir projeyi 1589 daireden ve geniş bir ticari alandan oluşan Dumankaya Modern Collection 350 milyon TL’lik yatırım değeriyle bölgenin en önemli yaşam alanlarından biri olacak. Projede konut alanı ile ticari alanın bağlantısı ise katlı havuzlar ve İspanyol merpenleri ile sağlanıyor. Dükkan ve ticari alanların önlerinde gezinti yolları ve yeme içme alanları bulunurken, büyük süs havuzu ve ışık oyunları ile fıskiyelerin çevreye farklı bir görünüm kazandırması hedefleniyor. Geniş yeşil alanlarıyla ferah bir alışveriş için dört dörtlük bir atmosfer sunan Dumankaya Modern Collection’da showroom’u ve servis alanlarıyla kapsamlı bir auto çenter da yer alıyor.


Tasarım ve hizmet bir arada Dumankaya Modern Collection tasarımın yanı sıra verdiği hizmetlerle müşterilerine konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Dumankaya Pusula ile daire sahipleri; evlerinin dekorasyon aşamasından kiralanmasına, taşınmalarından seyahat planlamalarına, araç kiralamadan tıbbi desteğe ya da konser, sinema gibi kültür sanat etkinlikleri rezervasyonlarına kadar tüm Dumankaya hizmetlerine tek bir yerden erişerek kolaylıkla faydalanabiliyorlar.


Dumankaya Bizden Size dergisi


Geri Dön