20 / 04 / 2024

FLO, Antalya'da mağaza açtı!

FLO, Antalya'da mağaza açtı!

FLO, Türkiye'nin en büyük ayakkabı mağazasını 1 milyon dolar yatırımla Antalya'da açtı



Renk, koku ve müzik üçlemesi yapılarak açılan mağaza aynı zamanda markanın ilk konsept mağazası oldu

FLO, 1 milyon dolar yatırımla Türkiye'nin en büyük ayakkabı mağazasını Antalya'da açtı. Markanın ilk konsept mağazası olan Antalya mağazası, 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine kuruldu. FLO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Akça, "Değişen çizgimizi mağazalarımızda renk, koku ve müzik üçlemesini en iyi şekilde kullanarak sunmaya hazırlanıyoruz. Bu çalışmayı da ilk kez Antalya'da yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırımla açtığımız Türkiye'nin en büyük ayakkabı merkezinde deniyoruz" diye konuştu. Mağazada 'bahar kokusu' adı verilen tüketicinin mağazada daha fazla kalmasını sağlayan ve özel olarak geliştirilen koku Antalya mağazasında sadece ayakkabı satışı olmayacağını da söyleyen Akça, spor hazır giyim ve malzemelerinin satılacağı alanlar da yer alacağını açıkladı.

300 MİLYON TL CİRO
2010 sonuna kadar 100 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Akça, bu dönemdeki ciro hedeflerinin ise 300 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi. Geçen senenin ağustos ayı ile bu seneyi karşılaştırdıklarında yüzde 47 ciro artışı ile karşılaştıklarını söyleyen Akça, "2010'da açtığımız yeni mağazalarla bu oran bu oran yüzde 83'lere çıkıyor" dedi. Akça, 28 şehirde mağazaları bulunduğunu hatırlatarak eylülde aralarında Trabzon, İskenderun, Mersin, Kapadokya, Afyon, Tokat ve gebze'nin de bulunduğu yerlerde 12 mağaza daha açacaklarını sözlerine ekledi.

'Kaliteyi yukarı, fiyatı yüzde 10 aşağı çektik'
Eylül ayında açacakları mağazalarla 300 kişiye daha iş imkanı sağlayarak toplam istihdam sayısını 1100 kişiye çıkaracaklarını açıklayan Akça, "Kalitemizi yukarıya taşırken fiyat yapısını yüzde 10 aşağıya çektik" diye konuştu. Akça Türkiye'nin dinamiklerine uygun ürün sattıklarını da söyleyerek tasarımları ile özellikle çalışan kentli kadınların ve gençlerin daha fazla tercih edeceği bir noktada olacaklarını açıkladı. Akça şimdi 4 binin üzerinde ürün çeşidiyle hizmet verdiklerini söyleyerek "Mecazi anlamda değil gerçekten 7'den 70'e her yaş ve her zevke göre ayakkabı modelini tüketiciye tek bir çatı altında sunuyoruz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin en büyük ayakkabı mağazasını Antalya'da açtı  
 
Ziylan Grup'un ayakkabı mağazacılığı şirketi Flo, 1 milyon doların üzerindeki bir yatırımla, Türkiye'deki en büyük ayakkabı mağazasını Antalya'da açtı. 
 
Şehirde trafiğe kapalı olan Kazım Özalp Caddesi'nde hizmete giren ve 2 bin 550 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük ayakkabı mağazası olan Flo, yeni konseptini ilk kez Antalyalılarla buluşturdu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Akça, 9 kattan oluşan mağazada 4 binin üzerinde ürünün sergilendiğini söyledi. Akça, bu büyüklükte bir mağazayı açmak için Antalya'yı seçmelerinde, kentin hem sürekli turist alması hem de nüfusun alışveriş alışkanlıklarının etkili olduğunu ifade etti. Akça, tüketicinin mağazada daha çok kalmasını sağlamak amacıyla Flo için özel geliştirilen bahar kokusunu ilk kez bu mağazada denediklerine dikkati çekti. Bunu tüm mağazalara yaymayı hedeflediklerini anlatan Akça, "Işık, müzik ve koku duyularına hitap etmek istedik." dedi. Akça, yaz sezonuyla geçen sene açık olan mağazalarla yapılan mukayesede ciroda yüzde 47 büyüme kaydettiklerini, ilave açılan mağazalarla da yüzde 83'lük büyümeye ulaştıklarını bildirdi. Şirket bu yıl sonunda 300 milyon liralık ciro hedefliyor. Yılbaşından bu yana 34 mağaza açan Flo, 12 mağazanın hazırlıklarını sürdürüyor. Hedef, yıl sonuna kadar mağaza sayısını 100'e çıkarmak. Fuat Akça, mağaza açmada yurtdışından önce hedeflerinin Türkiye olduğunu, Güneydoğu'da açılan mağazalarla birlikte 28 ile ulaştıklarını kaydetti. "Türkiye içinde kat edeceğimiz çok il var.'' diyen Akça, Antalya'dakinin büyüklüğündeki bir mağazanın da İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde açılacağını kaydetti.
Zaman


Geri Dön