20 / 04 / 2024

Flower Show Türkiye Fuarı 15 Aralık'ta açılıyor!

Flower Show Türkiye Fuarı 15 Aralık'ta açılıyor!

Ülkemizde, sektöründe düzenlenen en büyük fuar alan Flower Show Türkiye CYF Fuarcılık organizasyonu ile  15 18 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını sektör bileşenlerine açacak



Ülkemizde, sektöründe düzenlenen en büyük fuar alan Flower Show Türkiye CYF Fuarcılık organizasyonu ile  15 18 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını sektör bileşenlerine açacak. Flower Show Türkiye Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı dört gün boyunca, tüm dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçilerle ticari işbirliği sağlayacak.

TÜRKİYEDE İLK DEFA BİTKİLERLE AÇILIŞ DEFİLESİ
Ünlü mankenlerin ve modacıların katkıları ile hazırlanacak defilede kıyafetler tamamen bitkilerden tasarlanarak hazırlanacak.  Fuarın ilk günü yapılacak olan açılış defilesinde, rengarenk çiçekler ve süs bitkileri kullanılarak hazırlanan kıyafetler, sonbaharı yaşadığımız bugünlerde ziyaretçilerine sıcak yaz günlerini yaşatacak. Ayrıca fuar alanında profesyonellere yönelik olarak bitki yetiştirme ve peyzaj uygulamalarında karşılaşılan sorunlar, bitki hastalıkları, sektörün gelişimi ve yaşadığı sorunlara ilişkin birçok seminer de  düzenlenecek.


TÜRKİYE BİTKİ SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAK
CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel; 2011 Yılında İhracat oranı en çok artan sektör bitki sektörü olmuştur. Aslında dışarıdan bakıldığında çoğu kimsenin yakından tanımadığı bir sektör, ama her geçen gün isminden biraz daha fazla söz ettiren, çok büyük alanlarda üretimin yapıldığı dev bir ticari alan. Flower Show Turkey ile amacımız, uluslararası platformda pazarlama ağını genişleterek, ihracat ve ithalat ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte profilleri bünyemizde barındırarak sektörün çözüm noktası olabilmektir. 17 farklı ülkeden 300e yakın katılımcı ve ziyaretçi ile dünyanın dört bir yanından sağlanacak fuar katılım ve ziyaretleri sayesinde, üreticilerin sektörel bazdaki talepleri değerlendirme ve bu taleplerin karşılanması yönünde çalışmalara başlamaları, eksikliklerin belirlenip giderilmesi, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve satış ağının genişletilmesi ile Türkiyedeki bitki sektörünü daha da ileriye taşımak hedeflerimiz arasındadır. açıklamasında bulundu.

Flower Show Türkiyede tüm üretim bölgelerinden gelen ülkemizin en büyük fidanlıkları, iç ve dış mekân süs bitkileri ve peyzaj ürünleri ile katılımcı olarak yer alırken, İtalya, İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerden de fidanlıklar Kenya, Hollanda, Ekvator, Almanya, Fransa gibi ülkelerden Gül, Ortanca, Karanfil, kesme çiçek  üreticileri de fuarda ürünlerini sergilenecek.


 


Geri Dön