26 / 04 / 2024

Foça Gerenköy Çok Amaçlı Salon'da son rötuşlar!

Foça Gerenköy Çok Amaçlı Salon'da son rötuşlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’nın Gerenköy mahallesinde, bölgenin yapısına uygun mimaride hayata geçirdiği çok amaçlı salonda son rötuşları yapıyor.




Tarihi 1860’lara kadar dayanan önemli yerleşim yerlerinden biri olan Foça Gerenköy’ün sosyal yaşamına ayrı bir renk katacak çok amaçlı salonda son rötuşlar yapılıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, tesiste üst ve alt girişlerde ayrı ayrı düzenlenen fuaye, spor sahası olarak da kullanılabilen çok amaçlı kullanım alanı ve sahne, 270 kişilik teleskobik tribün, idari birim, antrenör odası, toplantı salonları ve soyunma odaları yer alıyor.

Hem estetik hem fonksiyonel


Foça Gerenköy'ün dokusuna uygun olarak hayata geçirilen çok amaçlı salonda hem kültür- sanat etkinlikleri hem de spor müsabakaları yapılacak. Ayrıca merkez yanında yöre halkının dinlenme alanı olarak kullanabileceği yeni bir kent meydanı da inşa edilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı  bu yatırım ile Foça,  hem kültür-sanat ve spor gibi faaliyetlerin bir arada yapılabileceği yeni bir mekan kazanacak hem de estetik zenginliği, işlevselliği ve özgün tasarımı ile şık bir meydana da kavuşacak.


Geri Dön