19 / 04 / 2024

Folkart Gallery Büyük Dahi sergisi sona erdi!

Folkart Gallery Büyük Dahi sergisi sona erdi!

Folkart Gallery’deki “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal” sergisi 26 Mayıs'ta gerçekleşti. Sergiye açık kaldığı süre boyunca rekor sayıda ziyaretçi geldi. 



Folkart Gallery’deki “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal” sergisi 26 Mayıs'ta gerçekleşti. Sergiye açık kaldığı süre boyunca rekor sayıda ziyaretçi geldi. Atatürk’ün bu zamana kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer aldığı sergiyi bugüne kadar yaklaşık 200 binin üzerinde kişi ziyarette bulundu.

ATATÜRK SEVGİSİ

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ““Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal” sergimizin ziyaret süresini yoğun ilgi nedeniyle 26 Mayıs’a uzatmıştık. Atatürk’e gösterilen sevgi ve saygının bir yansıması olarak sergimizi 200 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Folkart Gallery olarak böylesine önemli bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu, mutluluğunu ve en önemlisi onurunu yaşadık. Emeği geçen herkese ve gelen tüm ziyaretçilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KALBİMİZİN ZARİF EFENDİSİ…”
Serginin Ziyaretçi Defteri’ne yazılan yazılar, ziyaretçilerin Atatürk sevgisinin imzası niteliğinde bulunuyor. Birbirinden değerli cümleleri, seçerek, özenle, kimi zaman elleri titreyerek yazan ziyaretçiler, duygularını defterde ölümsüzleştirdiler. Binlerce ziyaretçinin notlar yazdığı defterde en çarpıcı cümlelerden biri ise, Berk Özyavuz isimli ziyaretçinin 29.10.2018 tarihinde kaleme aldığı “Kalbimizin zarif efendisi, sonsuza dek izindeyiz” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER

Folkart Gallery’de Ekim ayında hizmete açılan Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal sergisinde 400 obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı bulunuyor. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle sergi süresi uzatılmıştı. “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal” Sergisi 26 Mayıs 2019 Pazar günü düzenlendi.

Sergi süresince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü serginin en çok ziyaretçi ağırlanan günleri oldu. Atatürk sergisine en yoğun ilgiyi çocuklar ve gençler gösterdi. İzmir’deki ilkokul, ortaokul ve liseler ile üniversite öğrencileri de sergide ziyarette bulundu.


 


Geri Dön