23 / 04 / 2024

Folkart Time büyük ilgi görüyor!

Folkart Time büyük ilgi görüyor!

Folkart Yapı’nın ‘Şimdi senin zamanın!’ sloganıyla yola çıkarak inşa etmeye başladığı karma projesi Folkart Time; reklam filmi, mimarisi ve proje için özel hazırlanan satış ofisi binası ile dikkat çekiyor.



Folkart Time Satış Ofisi, projenin ana temasına uygun olarak ‘zaman’ kavramını mimari bir bakış açısıyla sunuyor. Atmosphere Mimarlık tarafından hazırlanan Satış Ofisi Binası’nın, dış cephesi ‘Zamansız’lık kavramını soyut bir biçimde ortaya koyuyor. Projeyi, Heykeltıraş İlhan Koman’ın 1980 yılında tamamladığı İstanbul’daki Akdeniz Heykeli’nden esinlenen Mimar Hüseyin Birman yaptı. 


BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduğunu belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “Folkart Time Projesi için yola çıktığımızda farklı, dikkat çekici bir satış ofisimizin olmasını arzu ediyordum. Bunun için 5 mimarlık ofisini davet ettik. Çok farklı projeler geldi. Gerçekten de her biri güzeldi. Ancak biz Hüseyin Birman ve ekibinin tasarladığı mevcut satış ofisimizi tercih ettik” dedi. 


Star 



Bu Haber Yeni Asır'da şu şekilde yer aldı;



Bornova yeni kent merkezi bölgesinde inşa edilen ve içerisinde konut, ofis, kolej ve ticari alanların bulunduğu Folkart Time, projesinin yanı sıra farklı bir mimari tarzla inşa edilen satış ofisiyle de dikkat çekti. İlgi odağı haline gelen satış ofisinin, projenin ana temasına uygun olarak "zaman" kavramını mimari bir bakış açısıyla sunduğu kaydedildi. Atmosphere Mimarlık tarafından hazırlanan Folkart Time Satış Ofisi Binası'nın, dış cephesi "zamansız"lık kavramını soyut bir biçimde ortaya koyuyor. Heykeltıraş İlhan Koman'ın 1980 yılında tamamladığı İstanbul'daki Akdeniz Heykeli'nden esinlenen mimar Hüseyin Birman'ın hazırladığı proje, Parametrik Mimari'nin çarpıcı bir örneği olarak gösteriliyor. Hayatın farklı dilimlerini oluşturan "zaman" kavramının dış cephe tasarımına yansıtıldığı, böylelikle insan yaşamındaki zaman dilimlerinin ve değişkenliklerin mimari bir şölen olarak sunulduğu satış ofisinde örnek ofis ve konutlar da yer alıyor.


Dikkat çekici tasarım


Ziyaretçilerin merakla gezdiği satış ofisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Time Satış Ofisi'ni tasarlayan mimar Hüseyin Birman ile bir araya gelerek teşekkür etti.


Yeni Asır




Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Yapı'nın 'şimdi senin zamanın' sloganıyla inşa etmeye başladığı; içinde konut, ofis, kolej ve ticari alanların bulunduğu karma projesi Folkart Time: mimarisi ve reklam filminin yanısıra satış ofisiyle de dikkat çekiyor. Atmosphere Mimarlık tarafından hazırlanan ofisin dış cephesi, 'zamansız'lık kavramını soyut bir biçimde ortaya koyuyor. Hüseyin Birman ve ekibinin tasarladığı ofis, parametrik mimarinin çarpıcı bir örneği olarak gösteriliyor. 


Yoğun ilgi görüyor 

Ofiste, örnek ofis ve konutlar yer alıyor. Ziyaretçilerin satış ofisine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, mimar Hüseyin Birman ile biraraya gelerek, teşekkür etti. Sancak, fark yaratan ofis için beş mimarlık ofisiyle görüştüklerini, Birman ve ekibinde karar kıldıklarını kaydetti. Birman ise "Folkart'm projelere ve uygulamalara cesaretli bir şekilde yaklaşımı, tasarımda cesur davranmamızı sağladı" dedi.


Folkart Yapı'nın Bornova'da inşa ettiği, tasarımı ve reklamıyla adından söz ettiren karma projesi 'Folkart Time' farklı mimarideki satış ofisiyle de beğeni topladı Başlangıç noktası zaman Folkart Time'ın ana fikri olan 'zaman' kavramının başlangıç noktası olduğunu söyleyen Birman, şu bilgileri verdi: "Zamanı görünür hale getirmeyi amaçladık. Cephe tasarımında kullandığımız rölyefler, zamandaki iniş ve çıkışların ritmik bir kompozisyonudur. Gece görünüşünde kullandığımız ışık ise zamanın akışını vurgulamak için düşünülmüştür." 


Posta Ege



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde inşa edilen yeni yaşam merkezi Folkart Time projesinin yanı sıra farklı bir mimari tarzla inşa edilen satış ofisi ile de beğeni topluyor.


FOLKART Yapı'nın "Şimdi senin zamanın!" sloganıyla yola çıkarak inşa etmeye başladığı, içerisinde konut, ofis, kolej ve ticari alanların bulunduğu karma projesi Folkart Time; reklam filmi, mimarisi ve proje için özel hazırlanan satış ofisi binası ile dikkat çekiyor. İlgi odağı haline gelen Folkart Time Satış Ofisi, projenin ana temasına uygun olarak "zaman" kavramını mimari bir bakış açısıyla sunuyor. Atmosphere Mimarlık tarafından hazırlanan Folkart Time Satış Ofisi Binası'nın, dış cephesi "zamansız"lık kavramını soyut bir biçimde ortaya koyuyor. Heykeltıraş İlhan Koman'ın 1980 yılında tamamladığı İstanbul'daki Akdeniz Heykeli'nden esinlenen Mimar Hüseyin Birman'ın hazırladığı proje, Parametrik Mimari'nin çarpıcı bir örneği olarak gösteriliyor. Hayatın farklı dilimlerini oluşturan "zaman" kavramının dış cephe tasarımına yansıtıldığı, böylelikle insan yaşamındaki zaman dilimlerinin ve değişkenliklerin mimari bir şölen olarak sunulduğu satış ofisinde örnek ofis ve konutlar da yer alıyor.


DİKKAT ÇEKİCİ, ESTETİK

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ofisi tasarlayan mimar Hüseyin Birman ile bir araya gelerek, teşekkür etti. Mimar Hüseyin Birman ise, "Folkart Yapı'nın tasarıma olan çağdaş, titiz ve yenilikçi bakış açısını Folkart Gallery projesinde tanıma fırsatı bulmuştuk. Bu proje 'tasarım alanında limit ve sınırlamanın olmadığı' ender projelerden biri oldu. Folkart'ın projelere cesaretli yaklaşımı tasarımda cesur davranmamızı sağladı" şeklinde konuştu.


Sabah Egeli


Geri Dön