20 / 04 / 2024

Folkart'tan 10 yılda 16 milyar dolarlık yatırım!

Folkart'tan 10 yılda 16 milyar dolarlık yatırım!

Arka arkaya başlayan projeler ve artan talep, pek çok yatırımcının rotasını değiştirdi. Şehrin kalbinde yer alan ve Manhattan gibi olması planlanan bölgede yatırımların öncüsü ise Folkart oldu...



İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı, her geçen gün daha da parlıyor. Arka arkaya başlayan projeler ve artan talep, pek çok yatırımcının rotasını değiştirdi. Şehrin kalbinde yer alan ve Manhattan gibi olması planlanan bölgede yatırımların öncüsü ise Folkart oldu. Folkart Yönetim Kumlu Başkanı Mesut Sancak'a göre bölgenin konumu ve imar durumundan dolayı önümüzdeki 5-10 yıl içinde yapılaşma tamamlandığında bu bölgede irili ufaklı 100 un üzerinde proje olacak. 


İzmir'in Manhattan'ı olma yolunda ilerleyen Bayraklı'da kuleler birbiri ardına yükselmeye başladı. İzmir'in yeni kent merkezi, sadece yerli yatırımcının değil, İstanbul ve Ankaralı güçlü yatırımcıların yanı sıra yabancı yatınmcılann da dikkatini çekmeye başladı. İzmir'e yatırım yapmak isteyen dev firmalar, yüz milyonlarca dolarlık projeler hazırlamaya başladı. Yeni kent merkezi olarak belirlenen 450 hektarlık arazide toplamda önümüzdeki 10 yıl içerisinde bölgede planlanan projeler tamamlandıgındal6 milyar Dolarlık yatırım yapılmış olacak. 

Folkart İzmir'de öncü oldu Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden olan FolkartTovvers , İzmir'in yeni kent merkezinde başlayan bu büyüklükte ilk karma proje olarak da birçok firmaya öncü oldu. FolkartTovvers'ın kuleleri çıkıp bölgenin ilerideki siluetine dair ilk sinyalleri verdikten sonra yeni projeler start almaya başladı. FolkartTovvers'da yaşamın başlaması ve sunduğu olanaklar bölgeye ilgiyi daha da arttırdı. 


Folkart Yönetim Kumlu Başkanı Mesut Sancak'a göre bölgenin konumu ve imar durumundan dolayıönümüzdeki 5-10 yıl içinde yapılaşma tamamlandığında bu bölgede irili ufaklı lOO'iin üzerinde proje olacak. Projelerle birlikte çoğalacak sosyal imkanlar, spor alanları, parklar, alışveriş alanlan düşünüldüğünde Bayraklı tam anlamıyla İzmir'in kalbinin attığı yer olacak. Şu anda FolkartTovvers'da ortalama 3.000 Dolar olan satış fiyatı önümüzdeki birkaç yıl içinde 5.000 Doları bulacak. 

'İzmir neden marka şehir olmasın?' Alsancak, 'İzmir Türkiye'nin en modern ve güzel şehirlerinden birisi. İzmirlilerin desteği ve bizlerin en iyiyi, en güzeli yapma çabamız birleştiğinde dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olacağına inanıyorum. Bence artık burada yapılacak projeler birbiriyle yarışacak. Bölgede yapılacak projelerin belli bir standardın altına düşmemesi gerekiyor. Dubai, Hong Kong ve dünyanın marka olmuş birçok şehri böyle daha iyiyi, daha güzeli yapma yanşınm eserleridir.  İzmir  neden bir marka şehir olmasın?" diye konuştu. 



Haber Ekspres 


Geri Dön