19 / 04 / 2024

Forbes Life: Türkiye'nin amiral gemisi İstanbul!

Forbes Life: Türkiye'nin amiral gemisi İstanbul!

ABD'de yayınlanan ve birçok ülkede geniş okur kitlesi bulunan Forbes Life dergisi, İstanbul'u kapak yaptı. 9 sayfalık haberde, 'İstanbul, G20'nin en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi Türkiye'nin amiral gemisi' denildi...



Kozmopolit yapısı, kültürel zenginlikleri ve nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan alışveriş festivaliyle gündemden düşmeyen İstanbul, bu kez ABD'nin ünlü dergisi Forbes Life'a kapak oldu. Derginin Başeditörü Ann Abel, İstanbul'a 9 sayfa ayırdı. Tim Clinch'in fotoğrafladığı 'Baştan Başa İstanbul: Yeni Uluslararası Stil Merkezinde Seyir' başlıklı haberde, İstanbul'un tarihi mekanlarının yanı sıra alışveriş olanaklarından da bahsedildi. Yazıda, İstanbul'un tarihi mirasının tıpkı baklava katmanları gibi olduğu vurgulanarak, Roma, Bizans ve Osmanlı kökenlerinden söz edildi. Eski İstanbul bölgesi, Haliç, Boğaziçi ve Kız Kulesi de unutulmadı.

ÖZBEK VE BIÇAKÇI
Günümüzde İstanbul'un, G20'nin en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi Türkiye'nin amiral gemisi olduğundan söz edilerek, 'İstanbul'un sunduğu en iyiler' nitelemesiyle, yeme-içmeden mücevherata, giyimden ev tekstiline ve tasarımdan kalınacak mekanlara kadar öne çıkan çeşitli markalar tanıtıldı. İnternet okurları dahil yaklaşık 10 milyon kişiye ulaşan dergide modacı Rıfat Özbek'in tasarladığı yastıklara ve Sevan Bıçakçı'nın mücevherlerine de yer verildi.
Akşam


Geri Dön