19 / 04 / 2024

Ford Trucks'ın bayi sayısı 13'e ulaştı!

Ford Trucks'ın bayi sayısı 13'e ulaştı!

Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya ve Gaziantep illerinde 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.




 Ford Otosan açıklamasına göre, 8 bin 300 metrekarelik kapalı alan büyüklüğüne sahip tesisin açılış töreni, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Koç Holding ile Ford Otosan üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.  


Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya ve Gaziantep illerinde 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.  


Açılış töreninde konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç, 1986 yılında Yenibosna'da Ford yetkili servisi olarak teşkilata dahil olan ve 28 yıllık güçlü işbirliği sonucunda, 4S konseptiyle ağır ticari araç tesisi açma kararı alan Gaziantepli Kardeşler bayisine bu yeni yatırımları için teşekkür etti. 


Bu tesisin Ford Trucks'ın ağır ticari araç pazarındaki rekabetçi gücü açısından önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Koç, Türkiye'de ağır ticari araç pazarının gelişmeye devam ettiğini ve bu pazarın ağırlıklı merkezinin İstanbul olduğunu anlattı. 


Koç, satışların yüzde 23'ünün İstanbul'da gerçekleştiğini dolayısıyla açılışını yaptıkları yeni tesisin Ford Otosan ve sektör için büyük önem arz ettiğini belirterek, Ford Trucks Gaziantepli Kardeşler bayisinin İstanbul ve çevresindeki satışlar için bir kaldıraç görevi yapacağını aktardı. 


Türkiye'nin dört bir yanında Koç ismini başarıyla temsil eden bayilerin kendilerinin en önemli rekabet avantajı olduğunu dile getiren Koç, büyük bir aile olduklarını ve tüm başarılarının arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonunun bulunduğunu söyledi. 


Koç, kendilerinin yatırım yaparken bayilerin de kendileriyle birlikte yatırım yaptığını ve bu sayede ağır ticari segmentte kamyon ve çekicilere hizmet veren Ford Trucks bayi ağının giderek güçlendiğini vuruladı. 


Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımlarının Ford Otosan'ın gücüne güç kattığına işaret eden Koç, "Bundan mutluluk duyuyor ve ağır ticari segmentteki faaliyetlerimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Biz büyüyoruz ve bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güler yüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana oldukça şanslı olduğumuzu biliyorum. Gaziantepli Kardeşler'in Ford bayrağını yeni tesisinde de bugüne kadar olduğu gibi en iyi şekilde dalgalandıracağına, Ford Trucks markasını çok daha ileri noktalara taşıyacağına gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı. 


80 binin üzerinde kamyon, 550 binin üzerinde motor üretti


Ford Otosan'ın kurulduğu günden bu yana Türkiye'de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çaba sarf ettiğini anlatan Koç, 55 yılın getirdiği tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettiklerini dile getirdi. Koç, Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge'ye en büyük yatırımı yapan şirketi olduklarına dikkati çekti. 


Koç, Türk otomotiv sektörünün en büyük mühendislik merkezinin inşaatını da yılsonuna doğru tamamlayacaklarını aktardı. Ar-Ge yatırımlarına kesintisiz devam ettiklerini belirten Koç, Ford Otosan'ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organlarının test merkezlerine yaptıkları toplam yatırımın 21 milyon avroya ulaştığını kaydetti. Koç, ürünlerin yanısıra mühendislik çalışmalarını da ihraç etmekten gurur duyduklarını söyledi. 


Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Koç, JMC'ye daha sonra komple kamyon üretimi için lisans verdiklerini de anımsattı. Koç, konuşmasını şöyle tamamladı: 


"Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Ford Otosan'ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü sayesinde, Türkiye ekonomisi ve otomotiv sektörü için yarattığımız katma değerden büyük gurur duyuyoruz. Çok şükür, hayallerimizin ötesinde bir başarı yakalayan şirketimiz, inşallah bundan sonra da bu başarılarını geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek. Koç Topluluğu olarak ülkemize duyduğumuz inanç ile rekabet gücümüzü artıracak, ülkemize katkı sağlayacak, fark yaratacak yatırımlarımızı planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürüyoruz." 



Dünya




Geri Dön