29 / 03 / 2024

Fortis Sinanlı Kadıköy'e European Property Awards'tan ödül!

Fortis Sinanlı Kadıköy'e European Property Awards'tan ödül!

Sinanlı Yapı ve Yiğit İDK Group’un Kadıköy’de hayata geçireceği Fortis Sinanlı Kadıköy, Avrupa’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden ‘European Property Awards 2016-2017’de karma kullanım projesi geliştirme kategorisinin kazananı oldu.



Tören öncesi gazetecilerle bir araya gelen Reşit Sinanlı ve Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit Fortis Sinanlı Kadıköy hakkında bilgi verdi. Fortis Sinanlı Kadıköy’ün lansman öncesinde böyle değerli bir ödülü almasından duydukları memnuniyeti dile getiren Reşit Sinanlı, “Kadıköy Fikirtepe’de mimari özellikleri, lokasyonu ve sakinlerine sunacağı hizmetlerle fark yaratacak Fortis Sinanlı Kadıköy’ün uluslararası arenada da değerli bir ödüle layık görülmesinden son derece mutluyuz. Fortis Sinanlı Kadıköy önümüzdeki dönemde sadece Türkiye’de değil dünyada da kentsel dönüşümün örnek projelerinden biri olarak gösterilecektir” dedi. 

Fortis Sinanlı Kadıköy’ün Fikirtepe’nin en büyük adasında inşa edileceğini ifade eden Reşit Sinanlı, projede 649 kat maliki bulunduğunu ve tamamıyla anlaşıldığını söyledi. Fortis Sinanlı Kadıköy’ün toplam arsa alanının 30 bin metrekare, inşaat alanının ise 159 bin metrekare olduğunu belirten Sinanlı, projenin yüzde 57’sinin kat maliklerine ayrıldığını söyledi. Reşit Sinanlı, Fortis Sinanlı Kadıköy’ün tamamının özkaynaklarla finanse edileceğini ve toplam yatırım tutarının 300 milyon TL olduğunu vurguladı. Fortis Sinanlı Kadıköy’e ön talep toplama döneminde 500 adet talep geldiğini ifade eden Sinanlı, söz konusu talebin yüzde 50’sinin satışa dönüşmesini beklediklerini söyledi. 


Fortis Sinanlı Kadıköy’ün konsept mimarının Ali Konya olduğunu hatırlatan Önder Yiğit, projede bin 33 konut, 96 home ofis ve 17 bin metrekare ticari alan bulunduğunu söyledi. 

Fortis Sinanlı Kadıköy’ün beş bloktan oluştuğunu belirten Önder Yiğit, 1+0’dan 5+1’e, 50 metrekareden 282 metrekareye altı farklı daire seçeneğinin yer aldığını söyledi.  Fortis Sinanlı Kadıköy’de az sayıda yatay home ofislerin yer aldığını anlatan Önder Yiğit, “Ticari alanlarımızda ağırlıklı olarak yeme içme mekânları ve projede yaşayanların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak mağaza ve dükkânların yer almasını planlıyoruz. Projeyi geliştirirken Anadolu Yakası’nın ve özellikle Kadıköylülerin yaşam tarzına uygun konutlar planladık. Bu bölgede komşuluk ilişkileri her zaman çok güçlüdür. Bu nedenle rezidans yapmak yerine tercihimizi Kadıköylülerin alıştığı gibi apartmanlardan yana kullandık. Genç evlilerden geniş ailelere kadar farklı ihtiyaçlara cevap verecek daireler planladık. Komşuluk ilişkilerini güçlendirecek ortak alanlarla projemizi zenginleştirdik” diye konuştu.


Kadıköy projesinin bulunduğu lokasyon itibariyle Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanının ulaşım merkezine en yakın proje olacağına dikkat çeken Önder Yiğit, şunları söyledi:


“Projemizin hemen yanında yer alan meydan, çok önemli bir ulaşım aksını üzerinde barındıracak. Büyükşehir Belediyesi planlarına göre Havaray’ın Kadıköy istasyonu yanımızdaki meydana kurulacak. Bunun yanı sıra metro ve metrobüs bağlantıları projemizin yanında bulunacak. Avrasya tüneli çıkışı 3 dakika uzağımızda yer alacak. Kadıköy vapur iskelesine 5 dakika, Bağdat Caddesi’ne 7 dakika yürüme mesafesindeyiz. Hem toplu ulaşımda hem de bireysel ulaşımda tam bir bağlantı noktasındayız. Sakinlerimiz şehir merkezinde olmanın konforunu doyasıya yaşayacak.” 


Yıkım çalışmaları Nisan 2016’dan bu yana süren ve inşaatına Kasım 2016’da başlanacak Fortis Sinanlı Kadıköy projesi Mart 2019’da sakinlerine teslim edilecek.


Web: http://www.fortissinanli.com/


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


Sinanlı Yapı ve Yiğit İDK Group'un Kadıköy'de hayata geçireceği Fortis Sinanlı Kadıköy, Avrupa'nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden 'European Property Avvards 2016-2017'de karma kullanım projesi geliştirme kategorisinin birincisi oldu. Londra'da düzenlenen ödül töreninde Fortis Sinanlı Kadıköy adına ödülü Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı aldı. Fortis Sinanlı Kadıköy'ün 300 milyon TL'lik yatırımla Fikirtepe'nin en büyük adasında inşa edilecek. 


Ekonomist 


Geri Dön