25 / 04 / 2024

Forum Diyarbakır AVM 1.500 kişiye istihdam sağlayacak!

Forum Diyarbakır AVM 1.500 kişiye istihdam sağlayacak!

Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta açılıyor. 100 milyon euro yatırım yapılan AVM 1.500 kişilik istihdam yaratacak. AVM 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek.



Multi Turkey, ülke genelindeki 15’inci alışveriş merkezini Diyarbakır’da açıyor. Bölgede yatırımlara imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat şirketinin yüzde 50 ortaklığıyla hayata geçen Forum Diyarbakır için toplam 100 milyon euro yatırım yapıldı. Forum Diyarbakır, şehirde 1.500 kişilik istihdam yaratacak. 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek olan Forum Diyarbakır, 27 Mayıs’ta kapılarını açacak.


Forum Diyarbakır’da aralarında Koçtaş, Media Markt, Tommy Hilfiger, Simit Sarayı, Kahve Dünyası, Roman, Paul&Shark, Vakko ve W gibi Forum alışveriş merkezlerinde ilk kez tüketiciyle buluşacak markalar da yer alacak.


Kalkınmaya katkı olacak

Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, “Türkiye ekonomisi büyüdükçe alışveriş ve perakende sektörü de büyüyor. Anadolu’da da alışveriş merkezlerine talep artıyor. Anadolu’daki beklenti ve ihtiyaçları yakından takip ve analiz ediyoruz. Multi Turkey olarak, Anadolu’ya iyi projeler götürebilmek, bölgenin kalkınmasına destek olmak istiyoruz. Bu anlayışın en yeni ürünü olan Forum Diyarbakır, hem kent için cazibe merkezi olacak hem de yaratacağı ekonomik değer ve istihdamla kenti kalkınmasına destek verecek. Yaklaşık 1.500 kişiye istihdam imkanı yaratacağımız Forum Diyarbakır, aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 10 bine yakın kişinin yaşamına olumlu katkı yapacak” dedi.


2004’ten beri 4 milyar euro yatırım yaptı

İnşa ettiği 870 bin metrekarelik toplam kiralanabilir alanla Türkiye’de sektör lideri olan Multi Turkey, 2014 yılında 160 milyon ziyaretçi ağırladı ve 4.5 milyar TL ciro elde etti. 2004 yılından bu yana ülke genelinde 4 milyar euro yatırım gerçekleştiren Multi Turkey, pazarda yüzde 12 paya sahip.



Vatan 


Geri Dön