26 / 04 / 2024

Forum İstanbul sanatçıları biraraya getirdi

Forum İstanbul sanatçıları biraraya getirdi

Topkapı Sarayı'nın duvarı önceki gece Engin İnal, Mehmet Güleryüz ve Balkan Naci İslimyeli'nin resimleriyle renklendi



Multi Turkmall, perakendede büyük potansiyele sahip olan Libya ve İran'da yatırım hazırlıklarını sürdürüyor. Önemli tüketici potansiyeline sahip olan Suriye ve Azerbaycan da Multi Turkmall'un yatırım listesinin başında yer alıyor.
 
Topkapı Sarayı'nın duvarı önceki gece Engin İnal, Mehmet Güleryüz ve Balkan Naci İslimyeli'nin resimleriyle renklendi. Sadece Topkapı değil Atatürk Kültür Merkezi, Haydarpaşa, Fatih Köprüsü, İstanbul Ticaret Odası, Mısır Çarşısı aralarında Ara Güler, Bedri Baykam, Tan Sağtürk'ün de bulunduğu ünlü sanatçıların eserlerine sahne oldu. Sanatçılar lazer, kamera, bilgisayar ve projektör kullanarak kentin simgesi haline gelen binalarda performanslarını sergiledi.

Ünlü sanatçıları bir araya getiren etkinliğin nedeni ise kasım ayında açılacak olan Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam merkezi. Multi Turkmall tarafından yatırımı tamamlanan Bayrampaşa'daki yeni alışveriş merkezinin tanıtımı için gerçekleştirilen Tag İstanbul "İstanbul bir Tuval Olursa" etkinliğini önce Taksim'de daha sonra Topkapı Sarayı'nda izledik.

Multi Turkmall'ın CEO'su Levent Eyüboğlu, farklı bir etkinlik yerine neden sanatı tercih ettiğini, "Sanatın ortaya çıkardığı güzelliği milyonlarla paylaşmak bir haz" sözleriyle açıklıyor.
Turkmall'ın sanata ilgisi yeni değil. Daha önce gezdiğimiz Mersin Turkmall'da da sokak isimleri sanatçıların adından oluşuyordu.
 
Libya'ya 800 milyon dolar
Bu arada Eyüboğlu ile yatırımları da konuştuk. Libya ve İran'dan ayağının tozuyla gelmişti. Dünyaya yeni yeni açılan Libya'da alışveriş merkezi taleplerinin arttığını söyleyen Eyüboğlu, dört alışveriş merkezi için 800 milyon dolar yatırım planlandığını belirtiyor. Libya Devlet Fonu ile ortak yapılacak olan alışveriş merkezlerine Libya yönetiminin ciddi önem verdiğini ekliyor.
Turkmall olarak sürdürülen yatırımlarla Trablus ve Bingazi kentlerinde yapılacak alışveriş merkezlerinde Türk markalarının da yer alacağını söyleyen Eyüboğlu, Libya'nın zor bir pazar olmasına rağmen perakendede Türkiye için çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu dile getiriyor. "Çok bakir bir pazar. Perakende yeni başlıyor. Türkiye'den sadece 2.5 saat uzaklıkta ve Avrupa'nın hemen yanında" diyor.
Bu arada Eyüboğlu'nu heyecanlandıran diğer ülke de İran. Bu ülkenin de müthiş bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Eyüboğlu, arsanın belirlendiğini, yatırımın da önümüzdeki günlerde başlayacağını anlatıyor.
Suriye, Azerbaycan Turkmall'un önümüzdeki dönem ilk olarak adım atmak istedikleri ülkeler.
4 ülkenin toplam nüfusu 250 milyonu buluyor. Çok önemli bir tüketici kitlesi devreye giriyor. Öte yandan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketim doyuma ulaştı. Nüfus artış oranı düşüyor. Dünya ekonomisinin temel taşı ise tüketim. Ortadoğu'nun değişmesi, Afrika'nın gelişmesi, ABD'nin yeni politikaları biraz da bundan kaynaklanmıyor mu?
Jale Özgentürk/Referans

Geri Dön