13 / 12 / 2025

Forum İstanbul'da Antakya Ottoman fastfood açtı

Forum İstanbul'da Antakya Ottoman fastfood açtı

Antakya Ottoman, İstanbulluarı Antakya mutfağının lezzetleriyle tanıştırmak için Forum İstanbul'da restoran açtı


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


İstanbulluları Antakya mutfağının lezzetleriyle tanıştıran ve yöresel mutfakların en iyilerinden biri olarak gösterilen Ottoman, Bayrampaşa Forum İstanbul'da gurme şelf servis akımı restoranını açtı. Ottoman, "fastvvood" akımını Türkiye'ye taşıyan ilk örnek oldu. Fastvvood, kaliteli malzeme ve yetenekli şeflerce hazırlanan, "fastfood"un sıradanlığından uzak, sağlıklı ve besleyici yemeklerin lüks restoranların müşterilerinin tekelinden çıkması ve halka inmesi olarak tanımlanıyor. Ottoman, Forum İstanbul'daki şubesiyle başlattığı gurme şelf servis fastvvood restoran vizyonunu Türkiye'de açacağı yeni şubelerle yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Ottoman'ın menüsünde Antakya mutfağına özgü farklı peynirler, çökelekler ve baharatlarla yapılan börekler, keçi sütünden elde edilen yoğurdun pişirilip, çeşitli usullerle suyu alınarak katı hale getirilmesi ile yapılan yemekler, testilere zahter ile basılarak toprak altında 3-4 ay bekletilerek hazırlanan carra (testi) peyniri ve bu peynirle hazırlanan lezzetler, çeşitli baharatlarla yoğrularak kâğıtlara sarılıp eskitilen sürk ile ya da ufak, ince kabuklu halhali zeytini ile yapılan nar ekşili piyazlar gibi otantik lezzetler yer alıyor.
Vatan

Geri Dön