26 / 04 / 2024

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Taşyapı’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut projesi Four Winds için bakanlık tarafından verilen iskâna Kadıköy Belediyesi’nin iptal ettirmek için açtığı iskân iptal davasında sona gelindi. Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı.



İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen alanda Taşyapı tarafından inşa edilen Four Winds konut projesine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskâna  Kadıköy Belediyesi dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Taşyapı, verilen karara itiraz etti be  İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi daha önce verilen iskân iptaline ilişkin kararı ortadan kaldırdı. Dava konusu inşaatların 4 bloğunun da inşaatın projelerine uygun olarak yapıldığını tespit edildi ve iskân iptal davasını mahkeme oybirliğiyle reddetti. 

 

Four Winds te iskan sorunu ortadan kalktı!

 

Kadıköy Belediyesi’nin açmış olduğu davanın temyizi kabul olmamak üzere oy birliği ile reddedildiğini belirten Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, uğradıkları zarar konusunda hakkını aramaya devam edeceğini de dile getitdi. Yaptıkları projede kaçak inşaat olmadığına vurgu yapan Turanlı, “Belediyenin verdiği proje neyse ona göre iş yaptık, ne eksik ne fazla. Ama boş yere bizi 2 sene mağdur ettiler. Projedeki satışlarımızı haksız yere olumsuz etkilediler” dedi.
 


Geri Dön