25 / 04 / 2024

Frankfurt Havaalanı etrafındaki insanlar rahat uyusun diye gece uçuşları durduruldu!

Frankfurt Havaalanı etrafındaki insanlar rahat uyusun diye gece uçuşları durduruldu!

Gece uçuşları nedeniyle uykusuz günler geçiren Frankfurt Havalimanı yakınındaki vatandaşlar, rahata kavuştu. Federal İdare Mahkemesi'nin kararına göre, gece 23.00 ile sabah05.00 arasındaki uçuşlar artık yasak



Almanya'da Frankfurt Havalimanı yakınındaki şehir ve kasabalarda oturanların uykusuz geceleri Federal İdare Mahkemesi'nin gece uçuşlarını yasaklamasıyla son buldu. Ancak mahkemenin verdiği karar, havayolu şirketlerinin uykusunu kaçıracak türden. Çünkü son karar, gece 23.00 ile sabah 05.00 arasında yapılan uçuşları yasaklıyor. Son kararla birlikte havalimanının yol açtığı gürültü için aylardır mücadele veren binlerce protestocu nihai amacına ulaşmış oldu. Davacılar arasında uçakların havalimanı alçalma hattı üzerinde yer alan Offenbach ve Rüsselsheim belediyeleri ile bir hastane ve vatandaşlar da yer alıyordu. Davaya katılan bölge sakinlerinden biri karardan önce yaptığı açıklamada, "Uçaklar evimin 50 metre üzerinde alçalmaya başlayınca evin içinde konuştuğumuzu bile anlamak mümkün olmuyor." ifadelerini kullandı.

Federal İdare Mahkemesi'nin gece uçuşlarını yasaklaması sebebiyle sadece Lufthansa Cargo'nun uğrayacağı zararın yılda 40 milyon Euro'yu geçeceği tahmin ediliyor. Mahkemenin kararı açıklamasıyla birlikte Lufthansa hisseleri yüzde 2,5 oranında değer kaybederken, havalimanı işletmecisi Fraport'un hisseleri de yüzde 1,5 değer kaybetti. Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Birlik'in Federal Meclis Grubu Ekonomi Politikaları Sözcüsü Joachim Pepper, ülke genelinde benzeri yasakların başlaması ihtimali hakkında uyarıda bulunarak, "Havalimanları altyapının ve ekonomik büyümenin temelini oluşturuyor. Genel bir gece uçuşu yasağının Alman ekonomisi açısından tahmin edilemeyecek derecede ağır sonuçları olur. Ekonomi dünyası ve havalimanı etrafında yaşayan bölge sakinlerini memnun edecek makul bir çözüm bulunması gerekiyor." diye konuştu.

Zaman


Geri Dön