20 / 04 / 2024

Fransa'da ortalama ev kiraları 624 Euro oldu!

Fransa'da ortalama ev kiraları 624 Euro oldu!

Locservice, arada emlakçı olmadan ev kiralamak, ya da ev arkadaşı bulmak isteyenlerin başvurduğu bir internet sitesi. 2015 yılında kiracıların verilerini inceleyen bu sitesi kiracıların ve evlerin bu sektördeki portresini karşılaştırdı.



Locservice, arada emlakçı olmadan ev kiralamak, ya da ev arkadaşı bulmak isteyenlerin başvurduğu bir internet sitesi. 2015 yılında 65.000'den fazla ev değiştiren kiracıların verilerini inceleyen bu ev kiralama sitesi kiracıların ve evlerin bu sektördeki portresini karşılaştırdı. 


Bu sitenin yaptığı ankete göre ev kiraları yüzde 1.63'lük bir artışla şehirlere göre, 15-75 m2 arası büyüklüğe göre ortalama 47 metrekare büyüklükte bir evin aylık kirası 624 Euros olarak belirlendi. 


Öte yandan Paris merkezde artış yüzde 2.05 iken, Paris'in büyük banliyölerinde metrekareye göre yüzde 2.65 bir artış gözlemlendi. Locservice internet sitesi, bu fiyatlardaki artış sorununun, kiracıların ortak ev paylaşımının artmasıyla, fiyat artışlarından daha az etkilenileceğim ve bu sorunun giderileceğini açıkladı. 


Ege Haber


Geri Dön