18 / 04 / 2024

Fransa'dan Irak'a yeniden imar için 430 milyon avroluk kredi!

Fransa'dan Irak'a yeniden imar için 430 milyon avroluk kredi!

Irak Meclis Başkanı Halbusi, Fransa'nın Irak'a terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşası için 430 milyon avro kredi tahsis ettiğini açıkladı...



Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre; Fransa'nın Irak'a terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşası için 430 milyon avro kredi tahsis ettiği belirtildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fransa'nın sığınmacılar konusunda Irak'a verdiği desteklere değinen Halbusi, Paris yönetiminin Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için 430 milyon avroluk kredi verdiğini söyledi.

Musul Üniversitesi'nin yeniden hizmete açılması ve onarılması konusunda Fransa'nın katkılarından bahseden Halbusi, Fransa'nın kentlerin restorasyon tecrübesinden Irak olarak yararlanmak istediklerini, yatırımların kapılarını açarak ikili ilişkilerin de güçlenmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian da ülkesinin Irak'a özellikle güvenlik ve yeniden imar gibi önemli alanlarda yardımlar sunmak istediğini ifade etti. 

Fransız Bakan, Bağdat'taki resmi ziyaret çerçevesinde ilk önce Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile bir araya gelmişti. 

 


Geri Dön