18 / 04 / 2024

Fransız akademisyenler Kocaeli deprem merkezini beğendi!

Fransız akademisyenler Kocaeli deprem merkezini beğendi!

Fransa’daki doğalgaz mühendisliği öğrencilerine İZGAZ-GDFSUEZ tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen enerji konusundaki çalışma turu kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ne teknik gezi düzenlendi.



Fransa’daki doğalgaz mühendisliği öğrencilerine İZGAZ-GDFSUEZ tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen enerji konusundaki çalışma turu kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ne teknik gezi düzenlendi. Fransız akademisyen Prof. Dr. M. Marchio, merkezde gördüklerinden çok etkilendiğini söyledi.



SİSMOLOJK İZLEME VE DEPREM EĞİTİM MERKEZİ


Teknik gezi kapsamında Sekapark Kültür Alanı’nda bulunan Sismolojk İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi teknik personeli tarafından merkezin çalışmalarını tanıtan kısa bir sunum yapıldı. Depreme dirençli bir toplum olabilmek için deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler afet eylem planları çerçevesinde kısaca anlatıldı. Ayrıca isteyen misafirlere, 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremini canlı olarak yaşatıldı.


 


HEYET ÇOK ETKİLENDİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından işletilen Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı’nın tanıtıldığı teknik ziyarette heyete olası bir depremde Kocaeli Acil Müdahale Ön bilgi Haritaları’nın nasıl oluşturulduğu konusunda bilgi verildi. Merkezi daha önce de ziyaret etmiş olan Genel Müdür Yardımcısı Dirk Van Peteghem, Teknik Destek Müdürü Ercan Kumru ve İç Tesisat Kontrol Şefi İlker Kuşoğlu, ziyaretçilere adeta ev sahipliği yaparak, bilgi ve tecrübelerini paylaştı.


Ziyaret sonunda ekip lideri Prof. Dr. M. Marchio merkezden çok etkilendiğini söyleyerek, böyle bir merkezi Kocaeli’ye kazandıran Büyükşehir yöneticilerini tebrik etti.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön