24 / 04 / 2024

Fransız Tatil Köyü ihalesine yabancılardan yoğun ilgi!

Fransız Tatil Köyü ihalesine yabancılardan yoğun ilgi!

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden olan ancak 13 sene önce kapılarını kapatan Foça'daki Fransız Tatil Köyü ihalesine yabancılardan yoğun ilgi...



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin ilk tatil köylerinden olan ancak 13 sene önce kapılarını kapatan Foça'daki Fransız Tatil Köyü için Özelleştirme İdaresi Başkanlığının açtığı ihaleye yabancı yatırımcılar da yoğun ilgi gösterdi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, 13 yıldır kapalı olan ülkenin köklü turizm tesislerinden Fransız Tatil Köyü için temmuz ayında gerçekleştirilecek olan ihaleye yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyledi.

Fransız Tatil Köyü ihalesine yabancılardan yoğun ilgi!

Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Fransız Tatil Köyü, 1967'de 330 oda ve 690 yatak kapasitesiyle hizmete açıldı. Hizmet ettiği dönemde Türkiye'de turizmin gelişmesine önemli katkılarda bulunan tatil köyü, 2005 Kasım'da kapılarını kapattı.

Yaklaşık 13 futbol sahası büyüklüğünde olan tatil köyü, zaman içinde ihaleye çıksa da alıcı bulamadı.

Tesisi turizme kazandırmak için 49 yıllığına işletme hakkını vermek üzere ihaleye çıkarma kararı alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yatırımcılara 20 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuru imkanı tanıdı.

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız Tatil Köyü'nün turizm sektörü için tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Fransız Tatil Köyü ihalesine yabancılardan yoğun ilgi!

"Resort turizm" kavramının temellerinin bu tesiste atıldığını, yıllar içinde bu tesiste çalışan binlerce kişinin turizmi öğrendiğini ve diğer bölgelerde uygulamaya başladığını belirten İşler, "Dolasıyla bu tatil köyü, sadece bir tesis olmasının ötesinde tarihsel değeri açısından da Türkiye turizminin önemli merkezlerindendir." dedi.

"Türkiye'nin nadide köşelerinden biri"

Tesisin 2008 yılında ihaleye çıktığını ancak alıcı bulamadığını anımsatan İşler, şu şekilde konuştu:

"Devletimiz de burayı tekrardan özelleştirme kapsamına aldı ayrıca sadece satış değil, bunun işletmeciliğini ve kiraya verilmesi konusunda da ihaleye ek madde koydu. Bunun yanına tesisin dernek ve vakıflara da verilebilmesinin önü açıldı. Özelleştirme sonucunda buranın turizm odaklı çalışması lazım. Burası son derece bakir, güzel bir botaniği olan Türkiye'nin nadide köşelerinden biridir. Burası için ısrarlı olan şirketler var, çeşitli ülkelerden talepler geliyor. Bunlardan bir tanesi de İspanyollar."

Fransız Tatil Köyü'nün faaliyete girmesiyle  İzmir  turizmine can geleceğini dile getiren İşler, tesisin yeniden hizmete açılmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Vahşi hayata teslim

Doğal güzelliğinin yanında temiz deniziyle dikkati çeken tesis şimdilerde sokak hayvanlarına ve yaban hayatına ev sahipliği yapıyor.

Havuzunda yılanların ve kurbağaların yüzdüğü, camların kırıldığı, binaların sarmaşıklarla kaplandığı tatil köyü, eski günlerine dönmek için alıcılarını bekliyor. 


Geri Dön