25 / 04 / 2024

Foça'daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!

Foça'daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!

İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, bitişiğindeki orman arazisi ile birlikte özelleştiriliyor. Özelleştirilecek arazilerin toplam büyüklüğü 284 bin metrekare...



İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, aklaşık 12 senedir Hazine mülkiyetinde atıl kaldı. Köy için şimdi ise özelliştirme kararı alındı.


Foça daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!


Habertürk Gazetesi'nden Murat Ervin'in haberimne göre; Foça'daki Frnasız Tatil Köyü 2020'ye kadar özellştirilecek. Tesis için Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlandı ve Özellştirme İdaresi Başkanlığı, 2020'ye kadar özelleştirme karfarı aldı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yatırımcıların da harekete geçtiği öğrenildi.


Foça daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!


Foça Fransız Tatil Köyü 143 bin metrekare alana sahip. Köy, bitişiğinde yer alan yer 141 metrekarelik orman arazisi ile birlikte özelleştirilecek. Özelleştirme öncelikle satış olarak yapılacak, talep gelmemesi durumunda ise kiralanma ya da özel sektörle kâr payı ortaklığı da gündeme gelebilecek.


Foça daki Fransız Tatil Köyü satışa çıkıyor!


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Burayı işletecek kişinin yazlık veya konut yapma gibi bir şansı yok. Sadece mevcut binalar restore edilebilir" açıklamasında bulundu. Foça Turizm Derneği (TUDER) Kurucu Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise mutlaka taliplilerin çıkacağını ifade etti. 

 


Geri Dön