19 / 04 / 2024

FTI Touristik, Ephesus Princess Oteli'nin yarısına ortak olacak!

FTI Touristik, Ephesus Princess Oteli'nin yarısına ortak olacak!

Türkiye’ye yılda 500 bin turist getiren Almanya merkezli tur operatörü FTI Touristik, Kuşadası’ndaki bin yataklı Ephesus Princess otelinin yarısına ortak olmak için harekete geçti



Türkiye 3 milyon Alman turisti garantiledi.  Türkiye'de yılda 2.5 milyon turist getiren Almanya merkezli TUI AG'den sonra FTI Touristik de Türkiye'den otel alıyor. Türkiye’ye yılda 500 bin turist getiren Almanya merkezli tur operatörü FTI Touristik, Kuşadası’ndaki bin yataklı Ephesus Princess otelinin yarısına ortak olmak için harekete geçti. Otelin sahibi Büyük Otel Faselis Turistik işletmeleri şirketi ile Meeting Point International markasıyla görüşmeler yürüttüğü öğrenilen FTI Touristik, gerekli izinlerin alınmasıyla uzun yıllardan bu yana tur operatörü olarak faaliyet gösterdiği Türkiye pazarında artık otelci kimliğine de sahip olacak.


BODRUM OTELİNİ AZERİLERE SATTI


Kuşadası’nda 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren  Ephesus Princess, National Holding çatısı altında bulunuyor. Holdingin sahipleri arasında turizmci Erdal ve Nail Danyal ile Mehmet Kenan Mağripli var. Holding daha önce 2010 yılında yapımını kendilerinin gerçekleştirdiği, Bodrum Princess Deluxe Resort&SPA’yı yaklaşık 100 milyon dolara Azerbaycan’ın önde gelen işadamlarından ISR Holding’in de sahibi İskender Halilov’a satmıştı. 


TUI DE BARUT İLE ORTAK OLDU


Dünyanın önde gelen tur operatörlerinin kendi ulaşım araçlarıyla yabancı turist getirdikleri Türkiye’de otellere ortak olup misafirlerini burada ağırlamayı ve bu sayede de tam bir turizm entegrasyonu sağlamayı hedefliyorlar. Bu noktada tur operatörlüğü ve otelciliğin yanı sıra kruvaziyer sektörlerinde faaliyet gösteren ve 17.5 milyar Euro’luk cirosuyla dünyanın en büyük turizm gruplarından birisi olan Almanya merkezli TUI AG, 2.5 milyon turist getirdiği Türkiye’de yeni otel yatırımları yapmak üzere harekete geçmişti. TUI, Türkiye’nin en eski turizm firmalarından Barut Otelcilik ile birlikte yeni otel yatırımları kurup, 13 bin yatak kapasitesini daha da yukarılara taşımak için için Bartu Turizm Yatırımları şirketi adıyla yarı yarıya ortaklık hayata geçirmişti. 

Habertürk


Geri Dön