19 / 04 / 2024

Fuar İzmir'e büyük övgüler geldi!

Fuar İzmir'e büyük övgüler geldi!

Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak ile vekilleri Gaziemir'de yapımı süren Fuar İzmir şantiyesinde ağırladı. Vali Toprak, tesis için Kocaoğlu'nu tebrik ederken, "Önemli hedeflere giden ilimizin böyle tesislere ihtiyacı vardı" dedi.



Geçtiğimiz haftalarda  İzmir  Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerine Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nı tanıtan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin vizyon projesinde bu kez siyasileri ağırladı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsle, milletvekilleriyle birlikte Fuar Alam'na gelen Kocaoğlu, burada İzmir Valisi Mustafa Toprakla buluştu. Kocaoğlu, heyete inşaat çalışmalarını gezdirdi. 25 Mart'ta yapılacak Mermer Fuarına yetişmesi planlanan alanla ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de heyeti bilgilendirdi. 


PRESTİJLİ BİR YER 

Yeni Fuar Alanı'nı çok beğendiğini belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, "İnsan hakikaten dışarıdan gelip geçince bir şeyler hissediyor ama içeriye girince devasa büyüklüğünü de görmüş oluyoruz. Ben Aziz Kocaoğlu'nu ve çalışma ekibini tebrik ediyorum. İlimizin, özellikle fuarcılık konusunda da önemli leri var. Bu hedefe gidecek yolda da böylesi mükemmel, önemli alanların oluşması gerekiyor. Mevcut fuar alanmı metrekare olarak katlayan bir yer burası. O yüzden prestijli bir yerde, ulaşım ağları üzerinde bulunuyor. İnşallah 25 Mart'ta yapılacak Mermer Fuarı'nda açılışını yapacağız. İzmir önemli bir değere daha kavuşmuş oluyor" dedi. 


Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın Yeni Fuar Alanı ile birlikte İzmir fuarcılığının 5 kat büyüyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir birçok sektörde büyüyerek kalkınmak zorunda. Bunların başında da hizmet ve turizm sektörü ile kültür-sanat geliyor. Allahtan bir mani olmazsa 25 Mart'tan itibaren Mermer Fuarı'yla İzmir fuar kapasitesini 5 kat büyütecek güce ulaşmış oldu" dedi. 

İZFAŞ'la birlikte İzmir fuarcılığım büyüttüklerini belirten Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ülkemize, kentimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. İzmir'in ve Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesinde önemli bir nokta olduk. Böyle bir proje 10 yıllık uğraşla bitme noktasına geldi. Kendimizi bahtiyar hissediyoruz." 


KİMLER KATILDI? 

Kocaoğlu'nun Yeni Fuar Alanı'nı tanıttığı organizasyona İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait, Ali Aşlık, Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekillerinden Mustafa Moroglu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven Oğuz Oyan, Mustafa Balbay, Aytun Çtray, Mehmet Ali Susam, geçtiğimiz donemd AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbılen, CHP İzmir İl Başkanvekili Barış Erel, AK Parti'den istifa eden Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün katıldı. 


RAKAMLARLA FUAR İZMİR 

337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğünde olan fuar kompleksinde, 7 bloktan oluşuyor. 

Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak yeni fuar kompleksi, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve salonları ile İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de büyük ölçüde ulaştırmış olacak. 20 bin 500 metrekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor. 


TARİH ESPRİSİ 

Heyet alanı otobüsle gezerken Başkan Kocaoğlu, "Herkesi 25 Mart'ta buraya bekliyoruz" dedi. Bunun üzerine AK Partili Hamza Dağ, "Sayın Başkan o tarihte alanın yarısı mı bitecek" dedi. Başkan Kocaoğlu bu kez, "Tamamı" cevabını verdi. Kocaoğlu'nun hemen yanında oturan CHPli Oğuz Oyan'ın"Başkan tarih verme, sorun oluyor, biliyorsun" sözleri otobüste gülüşmelere neden oldu. 


Habertürk Egeli-Ali Arda Perk


Geri Dön