24 / 04 / 2024

Fuar İzmir'in asma tavanları çöktü!

Fuar İzmir'in asma tavanları çöktü!

Başkan Kocaoğlu’nun her fırsatta iftihar ettiği Gaziemir’deki Fuar İzmir’de yağışlı havalarda çatının akması sonucu asma tavanlar çöktü, havalandırma tesisatı hasar gördü.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de 600 milyon liraya inşa ettiği yeni fuar alanı adeta dökülüyor. Tesisin yapımı sırasında ve işletilmesi sürecinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ihalelerde yaşanan skandalları kamuoyuna duyuran Egeli Sabah, ikinci yaş gününü daha yeni kutlayan Fuar İzmir'in asma tavanlarının bir süre önce meydana gelen şiddetli yağış sırasında çöktüğünü de ortaya çıkardı. Gaziemir'de 600 milyon lira harcanarak inşa edilen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "öz kaynaklarımızla yaptık" diye övündüğü Fuar  İzmir  2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görkemli bir törenle açılmıştı. 2. yılını yeni dolduran Fuar İzmir'in ana kapısından girişte, hollerin karşısındaki dükkan ve ofislerin neden kapalı tutulduğunu Egeli Sabah'ın ulaştığı fotoğraflar ortaya koyuyor. Söz konusu bölümdeki asma tavanlar, çatıdan akan yağmur suları nedeniyle çökmüş. Tavandaki havalandırma boruları sarkıyor. Tavandan akan suların, zeminde birikinti oluşturmaması için de çare olarak büyük yeşil çöp konteynerlerinin yerleştirildiği görülüyor. Yangın çıkması halinde alarm durumuna geçilmesine yarayacak duman algılayıcı sensörlerin de çökme nedeniyle zarar gördüğü ortaya çıktı. Dev tesisin daha ikinci yılındaki bu içler acısı hali," skandal" olarak nitelendirildi.


İNŞAATI DA SORUNLUYDU

Fuar İzmir, inşaat aşamasında denetlenirken, alanın ortasından geçen yüksek gerilim hattının özellikle çatı imalatında çalışan işçilerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğu, iş güvenliği için gerekli olan tedbirlerin alınmadığı tespit edilmişti. Bu sebeple yaklaşık 1 ay süreyle fuar alanı inşaatı durdurulmuştu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ın çıktığı ihaleler gündeme oturmuştu. Belediye meclisi tarafından yeni fuar alanının işletiminin devredildiği İZFAŞ, teşhir hollerini Uluslararası Mermer Fuarı'na yetiştirmek amacıyla, donanımlar daha yüklenici firmanın sorumluluğundayken, onarım ihalesine çıkmıştı. Egeli Sabah'ın ihaledeki usulsüz işlemlerin belgelerini yayınlamasının ardından İzmir Valiliği, iddiaları araştırması için murakıp görevlendirmiş, İzmir Cumhuriyet Savcılığı da konu hakkında soruşturma başlatmıştı. Tesisin çatısının akması da yine Egeli Sabah'ın gelinlik ve abiye fuarında çektiği görüntülerle kent gündemine taşınmıştı. Çeşitli ülkelerden fuar için İzmir'e gelen yabancı iş adamları gelinlik ve abiyelerin sergilendiği holün girişinde akan çatı ile karşılaşmış, İZFAŞ da skandalı gizlemek için akan yerlere dev saksılar yerleştirmişti.



Sabah


Geri Dön