26 / 04 / 2024

Fuzul Grup yeni projelere odaklandı!

Fuzul Grup yeni projelere odaklandı!

Fanatik Gazetesi yazarlarından Zeynep Fıratoğlu bugün sayfasında Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcı Eyüp Akbal ile yaptığı röportajı yayınladı..



Fuzul Yapı son olarak neler yapıyor? Yeni projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Fuzul Yapı olarak 2000 yılından bu yana markalı konut projeleri üretiyoruz. 2017 yılında ilk yatırımımız İstanbul’un en çok prim yapan ilçesi Gaziosmanpaşa’da yer alan Fuzul Tem Avrasya Konutları oldu. Gaziosmanpaşa’da hayata geçirdiğimiz projenin ihalesi için 15 Temmuz’da el sıkıştık. Hemen akabinde gerçekleşen darbe girişimi bizi asla yolumuzdan döndüremedi. Türkiye’nin geleceğine ve ülkemiz ekonomisine inanan yatırımcı bir grup olarak yolumuza devam ediyoruz. Fuzul Grup olarak ülkemize yeni projelerle yatırım yapmaya, istihdam oluşturmaya devam edeceğiz.


Avrupa ve Asya kıtasının tam ortasında!

TOKİ’den 350 milyon TL ihale ile aldığımız Fuzul Tem Avrasya konutları Gaziosmanpaşa’da yükseliyor. Bölgeye değer katan proje, lokasyonuyla Avrupa ve Asya Kıtası’nın tam ortasında yer alıyor. Bu nedenle sloganı da ‘Ne Avrupa ne Asya en güzeli TEM Avrasya’ oldu.


18.621 metrekare alan üzerinde 17katlı 6 bloktan oluşan projemizde 612 daire ve 1’i market olmak üzere 17 adet cadde dükkanı yer alıyor. Fuzul Tem Avrasya’da bir yaşam konsepti üzerine projeyi hazırladık. Amacımız geleneksel mahalle komşuluk anlayışını devam ettirmek. Projemizde 1+1 bulunmuyor. Ailelerin yaşayacağı büyüklükte dairelerimizi oluşturmaya gayret ettik.


Gaziosmanpaşa, en çok prim yapan ilçeler arasında anılıyor. Fuzul Tem Avrasya’nın konumu ve Gaziosmanpaşa ilçesi hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Gaziosmanpaşa İstanbul’da en çok değer yapan ilçeleri arasında yer alıyor.  Bölgenin hem yatırım hem de yaşam değeri oldukça yüksek. Bizim projemizde lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Bölgede yükselen TEM Avrasya, Maslak’a 5 dakika, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 10 dakika mesafede yer alıyor. Metroya ve GOP Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 2 dakika, Atatürk Havalimanı’na 20 dakika mesafeyle şehrin iş ve yeni yaşam merkezinin tam kalbinde yükseliyoruz.  


Fuzul Tem Avrasya ön talep nasıl gidiyor? İlgi nasıl?

Fuzul Yapı olarak geçen yıl 15 Temmuz’da TOKİ’den ihale ile aldığımız projeyi ön talebe çıktık.  Rekor sayılacak bir ilgiyle karşılaştık, bundan dolayı çok memnunuz. TEM Avrasya Konutları, henüz satışa açılmadan, lansman öncesinde toplam 15.000 ön talep topladı. Lansman sonrası taleplerde yoğunluk devam ediyor. Çağrı merkezimizdeki telefonlar zaman zaman kilitleniyor. Konumu, yaşam konsepti, mimari çizgileri ile dikkat çeken bir proje hazırladık. Gösterilen ilgiden de çok memnunuz.


Fuzul Tem Avrasya projesinde yaşam alanları neler sunuyor?

Konumumuz itibariyle misafirlerimize işten eve dönüşü kısaltıyoruz. Aileleriyle buluşma sürelerinde de onların evlerinde, sitelerinde keyifle vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Fuzul TEM Avrasya’da, çocuk oyun alanları, 2 adet kapalı havuz, sauna, Türk hamamı, buhar banyosu, fitness merkezi, güvenlik ve kapalı otopark gibi imkanlarımızla yaşamı ayrıcalıklı kılacağız. Bölgenin prestijli projesi TEM Avrasya Konutları okulu spor merkezi ve camisi ile gerçek bir yaşam merkezi olacak.


Sporun toplumlardaki birleştirici gücü hakkında yorumlarınız nelerdir?

Spor hayatımızın bir parçası ve toplumların sağlıklı gelişebilmesi için birleştirici bir unsur. Sportif faaliyetler tarih öncesinden beri olan toplumları birleştiren karakter yapılarını ortaya koyan ve toplumların geleceğe dair planlarında bir misyon görevi görmüştür. Özellikle Roma döneminde sportif faaliyetler daha çok komsu bölgelerde ne tür yaşam tarzları var olduğuna dair bilgi toplamak amacıyla yapılıyordu. Sportif faaliyetlerde güçlü yapılar ön plana çıkardı. Bu da o bölgenin potansiyel gücü hakkında bilgi verirdi. Olimpiyatlar adı altında büyük çalışmalar yapılıyor bu olimpiyatlarda ülkelerin dostlukları halkların kardeşlikleri öne çıkıyor. Kültür kaynaşması olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de özellikle ata sporumuz güreş üzerinde yoğun bir dönem gerçekleştirmiştik ama son zamanlarda sürekli futbol ve basketbol üzerinde faaliyetlerimiz ve gençlerimizin yönlendirilmesi olmuş. Sportif faaliyetler ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. Örneğin bana İspanya diye sorsanız aklıma ilk futbol gelir. Türkiye’de milli maç olduğu zaman herkes tek yürek olur ve birlik beraberlik ruhu ile maçı izleriz. Spor gençlerin ruhen ve bedenen güçlenmesini sağlar ve de sosyalleşmelerine katkı sağlar. Türkiye’nin bu açıdan büyük adımlar atması gerekiyor. Ata sporumuz güreş, atçılık ve maraton koşularında da ön planda olabiliriz.


Fanatik


Geri Dön