29 / 03 / 2024

Galata Kulesi’nde tartışmalı restorasyon!

Galata Kulesi’nde tartışmalı restorasyon!

İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Galata Kulesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarına İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, tepki verdi. 



İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Galata Kulesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarına tepki verdi.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Galata Kulesi, geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmişti. Devirden sonra tarihi kuleyi müzeye çevirmek için restorasyon çalışması başlatıldı.

Başlatılan restorasyon çalışması esnasında tarihi kulenin içindeki duvarlarının inşaat aletleri ile yıkılması büyük tepki çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, “İstanbul'un en önemli tarihi eserlerinden Galata Kulesi içerisinde yapılan akıl almaz uygulamaları acilen yetkili kurumların dikkatine sunuyorum. Suç niteliğinde uygulamaların derhal durdurulması ve tespiti için İBB Kültür Varlıkları Dairesi birimleri olay yerine nakledilmiştir” diye konuştu.

Galata Kulesi’nde tartışmalı restorasyon!

İBB’DEN SUÇ DUYURUSU

İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda suç duyurusunda bulduklarını söyledi.

Ongun’un açıklaması şöyle:

-Galata Kulesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon görünümlü faaliyetlerden yansıyan bu görüntüler içimizi yaktı.

-İBB olarak sıralı tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

 

Ahmet Misbah Demircan'dan Galata Kulesi açıklaması!


Geri Dön