24 / 04 / 2024

Galataport'ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport'ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport Projesi’nde otel bölgesi ile restoran ve mağazaların yer aldığı çarşı kısmının toplam 68 bin metrekarelik metrajında Knauf Aquapanel kullanılacak.



Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar sahil şeridine hayata geçirilecek olan dünya çapındaki proje Galataport İstanbul’da alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi.  

Toplam 68.000 metrekarelik metrajda donanımı, Knauf Aquapanel  ile sağlanacak olan Galataport Projesi için 61 bin metrekarelik iç mekanda Aquapanel İç Cephe Plakası, 7 bin metrekarelik diş cephe alanında ise Aquapanel Dış Cephe Plakası kullanılacak. 

Galataport ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport otel bölgesi ile restoran ve mağazaların yer aldığı çarşı kısmında çözüm üretecek olan Knauf; çimento esaslı, suya karşı yüzde 100 dayanımlı, küf ve mantar oluşumunu engelleyen Aquapanel plakalarla, ıslak hacim duvarları, iç mekan bölme duvarları ve cephelerdeki bazı detay uygulamalarda yüksek performansla projenin değerini de artırıyor.
 
Sektöründeki en geniş performans çözümlerini sunan portföyüyle ulusal ve uluslararası projelerin  1 numaralı çözüm ortağı olan Alman devi Knauf,  mega kent İstanbul’un eşsiz coğrafyasının keşif alanı Galataport Projesi’ne yüksek yenilikçi ürün teknolojileriyle imzasını atıyor. Projenin liman terminali, özel restoran zincirleri, kafeleri, dünyaca ünlü markaları, ofis alanlarıyla yerli-yabancı turistler ve İstanbullular için yepyeni bir bir destinasyon olması hedefleniyor. Nisan 2021 tarihinde açılacak Galataport İstanbul’un toplam 68 bin metrekarelik alanında tasarruf, sürdürülebilirlik ve performans avantajlarıyla açık ara öne çıkan Aquapanel kullanılıyor. 

Suya yüzde 100 mukavemet 

Son senelerde İstanbul’un tarihi dokusunu tamamlayan en büyük proje olan Galataport İstanbul Projesi’nin 61 bin metrekarelik iç mekanına Aquapanel  İç Cephe Plakası,  7 bin metrekarelik dış cephesine ise Aquapanel Dış Cephe Plakası uygulaması yapılıyor.  Çimento esaslı olması, yonga ve selüloz içermemesi nedeniyle suya karşı yüzde 100 dayanımlı olan, küf ve mantar oluşumunu engelleyen Aquapanel plakalar; ıslak hacim duvarları, iç mekan bölme duvarları ve cephelerdeki bazı detay uygulamalarda yüksek performansla projenin değerini artrıyor. Malzemenin suya karşı gösterdiği mukavemet,  kullanıldığı yapı alanı için uzun zamanlı kullanım ömrü sağlarken kolay işlenebilirlik özelliğiyle uygulama aşamasında zaman ve personel maliyetlerini de indiriyor.  Bunun yanı sıra Aquapanel, yangın sınıfı olarak A1 sınıfı hiç yanmaz yangın sınıfında yer aldığı için projede bulunan binaların yangın yalıtımlarına da katkı sağlıyor.

Galataport ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Darbe dayanımı, ses yalıtımı ve pasif yangına karşı koruma

Knauf’un farklı çözümleriyle de dahil olduğu Galataport projesinin kuru duvar sistemlerinde sistem bütününde 80 db’ e kadar ses yalıtımı sağlayan ve hızlı uygulanabilme özelliğine sahip Silentboard da kullanılıyor. Yüksek değerlerde ses yalıtımı için fiber alçı teknolojisiyle üretilen selüloz katkılı Vidipan® ile de güçlendirilen Galataport projesi;  yüksek yüzey sertliği ve yük taşıma kapasitesine sahip Diamant®’ın kullanımıyla darbe dayanımı gerektiren tüm alanlarda dayanıklı duruma getiriliyor. Knauf pasif yangın koruma konusundaki global tecrübe ve çözümleriyle projeyi yangına karşı da güvünce altına almış oluyor.. Yangına dayanım süresi ve yoğunluğu arttırılmış, cam elyaf katkılı FRDF Alçıpan® ile 10 cm kalınlığında ince duvarlarda bile 120 dakikaya kadar yangın dayanımı sağlıyor.

 

Tophane'de 'Galataport' tartışması!


Geri Dön