20 / 04 / 2024

Galataport'ta mağazaların yüzde 70'i kiralandı!

Galataport'ta mağazaların yüzde 70'i kiralandı!

Mayıs'ta açılacak Galataport’ta mağazaların yüzde 70’i kiralandı. Tarihi Paket Postanesi’nin de bir alışveriş ikonu haline getirileceği projede denize sıfır ofisler ise şimdiden yerli ve yabancı markaların kıskacına girdi...



2013 yılında ihalesi Doğuş Holding tarafından alınan ardından Bilgili Holding'in de ortak olduğu Galataport projesinde yer alan mağazaların yüzde 70'i kiralandı. 52 bin metrekare alanda hayata geçirilenn alışveriş mahallesi içinde bütün gelir gruplarına uygun marka karması yapıldı. Detayları Galataport Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak Sabah'tan Pınar Çelik'e  anlattı. Projede mağazalar için ölü alan olmadığını ve metrekare fiyatlarında İstinyepark ve Zorlu'nun benchmark olabileceğini ifade eden Kaymak, kamudan döviz bazlı ihale ile alındığı için tıpkı havalimanında olduğu gibi Galataport'ta da bir istisna olduğunu, kiraların euro bazlı tahsil edileceğini belirtti.

PROJE CAZIBE MERKEZI OLACAK

250 mağazanın yer alacağı alışveriş alanının yüzde 35'i yeme içmeye ayrıldı. Bu da 55-60 restoran anlamına geliyor. Doğuş Grubu'nun eğlence markası Dream bünyesinde yer alan markaların yanı sıra tüm gelir gruplarına hitap eden cafe ve restoranların da olacağı projede gece belli bir saatten sonra eğlenmeye devam etmek isteyenler için de mekanlar olacak. Projede Karaköy esnafından da 4-5 mağazaya yer vereceklerini belirten Kaymak, "Karaköy'e organize perakendeyi getiriyoruz" dedi.

İstanbul'un kültür sanat lokasyonu haline gelen Karaköy'ün bu yapısına uygun olarak projede İstanbul Modern ve İstanbul Resim Heykel Müzesi'ne de yer verdiklerini söyleyen Kaymak, "İki müze hem turist hem lokal ziyaretçi açısından başka bir cazibe merkezi olacak. Bu iki müze arasındaki Bebek parkı büyüklüğünde rekreasyon alanında da kültür sanat ve eğlence aktiviteleri yapacağız" belirtti. 

PAKET POSTANESİ IKON OLACAK

Mağazaların Galataport'a özel koleksiyonlar da hazırlayacağını söyleyen Kaymak, proje içinde yer alan iki katlı Paket Postası yapısını da Kapalıçarşı'dan esinlenerek dizayn ettiklerini bu alanda prestijli markalarla önemli zanaatkârların dükkânlarının olacağını belirtti. 

Kaymak, "İstanbul'da imza bina olacak. Kendi başına bir hikayesi olduğu için projeyi sırtlayan alanlardan biri. İçinde 70 üzeri mağaza olacak" diye konuştu. 

Yılda 7 milyon turist hedeflediklerini wöyleyen Kaymak, "Bunun da 1.5 milyonu kişi başı 2 bin euro harcayan kurvaziyer turisti olacak" dedi.

Projenin AVM ve ofis kiralamalarını gerçekleştiren JLL'in CEO'su Tarkan Ander ise mağazaların yüzde 70'inin kiralandığını Mayıs'ta tam dolulukla açılacaklarını belirtti.

Ander projede 43 bin metrekarelik ofis alanı da olduğunu ifade ederek "İstanbul'da denize bu kadar yakın olan bir ofis alanı bulmak neredeyse imkansız, dolayısıyla çok değerli" dedi.

Otel yatırımına Galataport dopingi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport'u inceledi!

Galataport'ta ilk kruvaziyer gemi Mayıs 2020’de yanaşacak!
 


 


Geri Dön