19 / 04 / 2024

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası'na Katarlı talip!

Galatasaray Adası için Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu.



İstanbul Kuruçeşme'de kıyıdan 165 metre açıkta birkaç büyük kayadan meydana gelen Galatasaray Adsı (Su Ada), Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından 1872'de Saray Baş Mimarı Serkis Kalfa'ya hediye edilmişti.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Serkis Kalfa, adanın üstüne üç katlı bir köş yaptı ve buraya taşındı. Dünyaca ünlü ressam Ayvazovski, 1874'te Sultan Abdülaziz'in davetlisi olarak Kuruçeşme Adası'nda Serkis Kalfa'nın misafiri oldu ve Padişah ile tanıştı. Ayvazovski, Sultan Abdülaziz tarafından Dolmabahçe Sarayı için sipariş verilen tabloları bu adada çizdi. 1. Dünya Savaşı'nın ardından ada, Serkis Bey'in varislerince Şirket-i Hayriye Vapur İşletmesine kiraya verildi ve uzun seneler kömür deposu şeklinde kullanıldı. Sultan Abdülaziz'in vefatının ardından tahta oturan 2. Abdülhamit döneminde de Saray Baş Miamarlığı'na devam eden Serkis Kalfa, ölümüne kadar adada yaşamını sürdürdü. Bu sebeple ada, 1. Dünya Savaşı senelerine kadar Serkis Bey'in Adası şeklinde biliniyordu. 

Galatasaray Adası na Katarlı talip!

Hazine tarafından 2003'te adanın kamulaştırılması amacıyla dava açıldı. Elpida Francopolos'un kendisine yapılan tebligattan haberi olmadığını iddia ettiği davada; Kuruçeşme Adası Maliye Hazinesi'nin oldu. Daha sonrada ad, Galatasaray Spor kulübüne tahsis edildi. Ada, sosyal tesis ve yüzme havuzu şeklinde kullanıldı.

Galatasaray Adası'nı 2006'dan bu yana, yüzde 93'lük hissesi Memet Koçarslan'a ait olan Meis Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi işletiyordu. Galatasaray tarafı bir süre önce adanın tahliye edilmesi istemiyle dava açtı. Galatasaray cephesinden gelen açıklamada, Mart'ta tahliye kararı verilmişti. O tarihten bu güne Su Ada boş kaldı. Fakat bu şekilde değerli bir alanın uzun zaman boş kalması elbette mümkün olmuyor. 

Pek çok talipli Galatasaray Adası'nın kapısını çalıyor. Alınan bilgilere göre Mandarin Türkiye'nin ortaklarından Katarlı Alfardan Holding, adanın en istekli taliplerinden oldu. Galatasaray Adası'nı kiralamak konusunda oldukça istekli ve ısrarlı. Ada bir süredir boş olması sebebiyle harabe gibi görünüyor. Ciddi bir işletmeci ile yeniden hareketli zamanlarına dönebilir gibi...

Galatasaray Kulübü'nden Galatasaray Adası açıklaması!


Geri Dön