18 / 04 / 2024

Galatasaray Florya ve Riva arazisiyle borçlarını kapatamadı!

Galatasaray Florya ve Riva arazisiyle borçlarını kapatamadı!

Galatasaray Haziran 2017 bilançosunu açıkladı. Kulübün sezonu rekor zarar ile kapattığı ortaya çıktı.2016-2017 sezonunda 297 milyon lira zarar eden kulüp borcunun bir kısmını arazi satışları ile kapatmıştı.



Galatasaray, Emlak Konut ile yaptığı anlaşma gereği 508 milyon liraa (120 milyon Florya ve 388 milyon lirası Riva arazisi için) kazanmış oldu. Kulüp, Aktifbank ve Denizbank’a olan bazı borçlarını kapattı. Ancak bu işlem beklendiği gibi kulübün önemli bir sorunu haline gelen banka borçlarını ancak 100 milyon lira düşürebildi.


Galatasaray'ın Riva’dan gelen para ile sermaye artırdı. Riva’dan gelen para transferlere harcanmış olduğu için bilançoda borç rakamı ve finansman giderleri de düşmemiş oldu.


Kulübün Riva arazisini elden çıkarmasına gerekçe olan finansman giderinin de 111 milyondan 134 milyon liraya çıkmış olması. Banka borçlarının sadece 116 milyon lira gerilemesi ve finansman giderinin de duraklamadan artarak zararı katlaması bundan sonra da kötüye gidişin önünü almanın zor olduğunu ortaya çıkardı.




Rahim AK/Habertürk 



Geri Dön