25 / 04 / 2024

Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!

Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!

Emlak Konut güvencesiyle Yılmaz İnşaat imzası ile hayata geçirilecek olan Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor. Emlak Konut arsanın yer teslimini bugün Yılmaz İnşaat'a yaptı.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Galatasaray Spor Kulübü (GS) arasındaki protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş oldu. Emlak Konut, İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yer teslimini bugün Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş.'ye yapıldı.



3.8 milyarlık proje

İhaleyi kazanan Yılmaz İnşaat ihalede arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 808 bin TL, asgari arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL teklif vermişti. 



İnşaat başlıyor

Emlak Konut tarafından bugün Yılmaz İnşaat'a 1 milyon 76 bin 20 metrekarelik arsa için yer teslimi yapıldı. Bu süreçten sonra inşaat çalışmaları başlayacak olan Galatasaray Riva projesinin toplam konut alanı 869 bin 522 metrekare olarak belirlendi. Projede ayrıca 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Özel orman alanında sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri olacak.  Köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konsept bu projede yer alacak.



"Ekolojik proje"


Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Galatasaray Riva projesinin tamamlandığında çok fazla eşi olmayan doğa ve köy yaşantısının günümüz yaşantısı ile harmanlandığı ekolojik bir konsepte sahip olacağını söyledi.



"İstanbul'a değer katacak bir proje"


Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!


Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz,  Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut güvencesiyle gerçekleştirecekleri bu projede Emlak Konut’un yanı sıra ülke sporunın önemli camialarından GS ile iş yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.  Hakan Yılmaz, "Bu proje için 4’ü yerli ve 4’ü yurt dışı uluslararası çapta firma olmak üzere 8 mimari gruptan çalışma istedik. Bu proje için de bu denli gayretimizin ve isteğimizin sebebi, ülkemize duyduğumuz güvendir. İnanıyoruz ki sektöre ve İstanbul’a büyük değer kazandıracak bir yatırım olacak." dedi. 



"Ülkemize büyük fayda sağlayacak"


Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü'ne büyük fayda sağlayacak bu projenin hem ülkemize hem böyle büyük bir taahhüt altına giren Yılmaz İnşaat’a ve Emlak Konut’a hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Ülkemize fayda getirmesi açısında önemli olacağına inandığımız bu projede kendilerine başarılar diliyorum." dedi.



Galatasaray Riva projesinde inşaat başlıyor!



Arsa bilgisi

1-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3203 parsel numaralı bölüm konut imarlı. Toplam arsa alanı 869 bin 522 metrekare, emsal değeri 0,20, emsale esas inşaat alanı 173 bin 904 metrekare, bina yüksekliği ise H: 2 kat.

2-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3201 parsel numaralı bölüm özel orman imarlı. Toplam arsa alanı 206 bin 497 metrekare büyüklüğünde. 

3-) Beykoz Riva'daki 3203 parsel numaralı bölüm ilköğretim tesis alanı imarlı. Bu parselin toplam arsa alanı 8 bin 423 metrekare.

4-) Beykoz Riva'da yapılacak park alanının toplam arsa alanı 72 bin 560 metrekare.




Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com



Geri Dön