29 / 03 / 2024

Galatasaray'a "Çatıyı yapın" talimatı gelirse 11 milyon Euro'luk maliyet çıkacak!

Galatasaray'a

Galatasaray ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında başlayan çatı tartışması mahkemeye taşınmıştı..Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sarı- Kırmızılılar'dan sadece çatının maliyetinin yarısını değil, stadın birçok gelir kaleminden pay talep ettiği ortaya çıkmış




Galatasaray'ı mahkemeye veren ve maç hasılatlarından amatör sporlardaki forma reklamlarına kadar birçok gelir kaleminden pay talep eden Gençlik ve Spor Bakanlığı mahkemeyi kazanırsa Sarı-Kırmızılılar'ın kasasından yaklaşık 50 milyon dolar çıkacak.


Juventus ile TT Arena'da oynanan olaylı maçın ardından Galatasaray ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında başlayan çatı tartışması mahkemeye taşınmıştı... Fakat Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sarı- Kırmızılılar'dan sadece çatının maliyetinin yarısını değil, stadın birçok gelir kaleminden pay talep ettiği ortaya çıkmıştı.


Ayrıca TT Arena'nın 100 milyon dolarlık isim hakkı, Pegasus Tribün'nün 4 milyon dolarlık, Ülker Aile Tribünü'nün 2 milyon dolarlık, Opel Tribünü'nün 4 milyon dolarlık isim hakkı ile Denizbank'tan alınan 125 milyon dolarlık loca satış hakkından ise bakanlığın talebi tam 36.6 milyon doları buluyor.


ÇATININ MALİYETİ 11 MİLYON EURO


Kulübün voleybol ve basketbolda yaptığı sponsorluk anlaşmalarının ayrıntıları açıklanmadığı için bu konuda net bir rakam yazılamıyor. Fakat Galatasaray'a "Çatıyı yapın" talimatı gelirse 11 milyon Euro'luk bir maliyet çıkacak. Hepsi alt alta konulduğunda ise fatura tam 50 milyon doları buluyor.


İŞTE BAKANLIĞIN İSTEDİKLERİ


Net müsabaka hasılatının yüzde 7'si

Türk Telekom Arena'nın isim hakkı

İç ve dış reklam gelirlerinin yüzde 10'u

Yüzde 5'lik reklam payı

Baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak

Kombine ve loca gelirlerinin yüzde 7'si

Amatör şube forma reklamlarının yüzde 5'i


Takvim



Geri Dön